Polis cenazenin yıkanmasını da engelledi, halka saldırdı

Helin Bölek'in cenazesini zorla Feriköy Mezarlığı’na getiren polis, cenazenin yıkanmasına engel oldu. Törene katılmak isteyenler saldırıya uğradı, gözaltına alımdı.

Ölüm orucunun 288’inci gününde dün İstanbul’da yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek için yapılmak istenen cenaze törenine polis engel oldu. Bölek’in Sarıyer Armutlu Mahallesi’ndeki Direniş Evi'nde bulunan cenazesi, sabah erken saatlerde Okmeydanı Cemevi’ne getirilmek üzere  yola çıkarıldı. Ancak cenaze aracının önünü kesen polisler, cenazeyi Feriköy Mezarlığı’na getirdi.

AİLENİN TALEBİ ENGELLENDİ

Cenaze aracı ile ona eşlik eden tek bir aracı mezarlığa alan polisler, cenazenin defnedilmesini istedi. Aile ise cenazelerini yıkamadıklarını bu nedenle Okmeydanı Cemevi’ne götürüp yıkadıktan sonra defnedeceklerini söyledi. Ailenin talebi ise polis tarafından engellendi. Aile, cenazeyi yıkamadan mezarlığa götürerek, defin işlemlerine başladı.
Mezarlığın tüm kapılarını kapatan polisler, cenaze törenine katılmak için mezarlığa gelen kitleye de engel oldu. Bunun üzerine yürüyüşe geçen kitleye polis saldırdı. Saldırı sonucu en az 4 kişi gözaltına alındı. Kitle Okmeydanı’na doğru yürüdü.