Qendil’de 4 Nisan kutlandı

Binarê Qendîl halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuş gününü şehitlikte kutladı.

4 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Binarê Qendîl halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuş günü vesilesiyle bugün Tevgera Azadî öncülüğünde şehitlerin mezarlarına 75 çiçek ekerek Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi yükseltmek gerektiğini söyledi.

4 Nisan, çeşitli etkinliklerle Kürdistan’ın dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bu kapsamda bugün Binarê Qendîl’de Tevgara Azadî öncülüğünde Şehit Mehmet Karasungur Şehitliğindeki mezarlara 75 adet çiçek ekildi.

Tevgera Azadî Üyesi Sara Kerim, günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Bugün, tüm ömrünü Kürt halkı ve insanlık için feda etmiş, Kürt halkı, kadınlar ve Ortadoğu’nun özgürlüğünün büyük simgesi olan Önder Apo’nun doğum günüdür.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’In Kürt halkına yönelik tüm komploları boşa çıkardığına değinilen açıklamada, “Önder Öcalan, Kürt halkının haklarını savunma kalesi olmuş, hafızası ve felsefesiyle, devrimci direnişiyle Kürt halkına yönelik tüm komploları bozmuştur. Önder Öcalan’ın büyük bir komployla esir alınarak 25 yıldır İmralı Cezaevi’nde tutulması, Kürt halkına yönelik soykırımın devam ettirilmesi anlamına gelmektedir. Ancak Önder Apo, zindanda da tüm saldırılara karşı amansızca direndi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak, Kürdistan, Ortadoğu ve dünya devrimcilerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve ağır tecridin kırılması için mücadele çağrısı yapıldı.