Qers’te 'taşımalı seçmen'le belediyeyi gasp eden iktidara tepki

Taşımalı seçmen yoluyla seçim sonuçlarına müdahale edilen Qers’te siyasi partiler ortak açıklama yaptı, Wan direnişine dikkat çekildi.

AKP-MHP iktidarı tarafından 3 bin 842 taşımalı seçmenin getirildiği Qers’te, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) adliye önünde bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı, siyasi partiler adına DEM Parti Qers İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönel okudu. İktidarın, seçim öncesi, Qers halkının iradesine doğrudan kayyum atama hevesini devam ettirdiğini söyleyen Gönül, Qers adaylarının seçilme hakkına el konulduğunu söyledi.

Önceki yıllarda belediyelere kayyum atayanların, bu kez de seçmenlerin iradesine kayyum atadığını ifade eden Gönel, “Qers halkının gasp edilen hakkını yedirmeye asla izin vermeyeceklerini dile getiren Gönel, “Wan’da halkın zorbalığa verdiği cevap halkın iradesi karşısında putların nasıl kumdan kale olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

4 BİNE YAKIN SEÇMEN TAŞINDI

CHP Qers İl Başkanı Ulaş Ulutaşdemir de "Kış tatbikatı’ için 3 bin 800 kişi getirildiğini tespit ettik. Bu aynı zamanda kullanılan oyun yüzde 10’una denk geliyor. Diğer yerel seçimde partiler arasında fark yüzde iki iken, şimdi ise yüzde 10 seçmen kaydırılarak, seçimin kaderini etkilemiştir" dedi.