Rehin tutulan gazetecilere tahliye yok

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 5'i tutuklu 14 gazete çalışanının yargılandığı duruşmada tahliye çıkmadı. Amed'de yargılanan Kibriye Evren'in rehineliği de devam edecek.

Gasp edilen Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 5'i' tutsak 14 çalışanının yargılandığı davanın ikici duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan Hicran Ürün, Reyhan Hacıoğlu, Mehmet Ali Çelebi, İshak Yasul ve İhsan Yaşar katıldı. Tutuksuz yargılanan Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve sanık avukatları Müslüm Kocaoğlu, Özcan Kılıç, Nurenşah Torunoğlu, Tahir Enes Yosul da duruşmadaydı. Çok sayıda gazeteci, aileler, uluslararası heyetler, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da duruşmayı izledi. 

'BİZ GERÇEĞİ YAZIYORUZ'

Reyhan Hacıoğlu, "Bizim şahsımızda gazetecilik yargılanıyor. Bu, düşünce ve ifade özgürlüğüne bir darbedir. Bütün haberlerimiz gerçeklere dayalıdır. Hakikat gazeteciliği yapıyoruz" dedi.

Hicran Ürün ise "Her şeyin bu kadar terörize edildiği bir yerde iktidarın yönetme sorunu var diye düşünüyorum" diye belirtti.

İshak Yosul, Mehmet Ali Çelebi, İhsan Şayar, Ramazan Sola da gazetecilik yaptıkları için yargılandıklarını söyleyerek, tahliyelerini istedi.

Savunmaların ardından söz alan Avukat Özcan Kılıç dijital materyallerde ciddi hiçbir delilin bulunmadığını, davanın hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 21 Şubat 2019 tarihine erteledi.

EVREN İÇİN DE 'REHİNELİĞE DEVAM' KARARI

Rehin tutulan Jinnews Editörü Kibriye Evren hakkında "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası" yapmak iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması da Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Evren'in tutukluluğunun devamına karar verdi.