Rojava devriminin yıldönümünde sosyal medya kampanyası

Küresel Rojava Ağı RISEUP, Rojava devriminin 7’inci yıldönümü olan 19 Temmuz’da sosyal medyada bir kampanya başlatıyor.

RISEUP yaptığı açıklamada, internet kullanıcılarını 19 Temmuz’da Rojava devrimini kutlamak için ilgili video, görüntü ve mesaj paylaşmaya çağırdı.

Sosyal medyadaki kampanya “#pirozbe / # riseup4rojava” etiketleri ile yapılacak. Kampanya özellikle Twitter ve Facebook üzerinden yürütülecek.

Rojava devrimi 19 Temmuz 2012’de Kobanê’de başlamış ve hızla Efrîn, Qamişlo ve Dêrik’e yayılmıştı.

RISEUP, “Yedi yıla bir tarih sığdırıldı. Milyonlarca insanın hayatının kökten değiştiği yedi yıl. Yedi yıl içerisinde yüz binlerce kadın kendilerini örgütlediği ve kurtardı yedi, binlerce topluluk ve sayısız kooperatif kuruldu” dedi.

Kobanê’de DAİŞ faşizmine karşı verilen tarihi direniş ve zafere de dikkat çekilen açıklamada, “Devrimin tüm çelişkileri ile, özgürlük kendisini toplumun ortak hafızasına işledi. Hiçbir saldırı bu özlemi ezemez! Kürdistan, Kuzey ve Doğu Suriye toplumlarının gün geçtikçe yükseldiği ve ilerlediği yedi yıl” diye belirtildi.

“DAİS Kobanê'nin direnişinde sonunu buldu. Kobane'nin direnişiyle Rojava, dünya çapında bir umut sembolü haline geldi” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Düşenler bu devrimin değeridir. Düşenler devrimi bugün olduğu seviyeye getirdi. Onlarsız devrim olmaz, onlar olmadan 19 Temmuz'da kutlayacak bir şeyimiz olmazdı. Sosyalizmin evrensel değerlerine karşı kararlı tutumları insanlığa duydukları sevgi ile tarih yazdılar!

Lorenzo, Ivana Hoffmann, Anna Cambell, Leger Ciya, Dilsoz Bahar ve diğer birçok enternasyonalistler özveriliğiyle bu hikayenin bir parçası oldular. Ve bu hikayeyi yazmaya devam etmek ve devrimi genişletmek ve savunmak bizim mirasımız.”

Küresel Rojava Ağı, çok sayıda sendika ve örgütten oluşuyor. Bular arasında anarşist CNT sendikası, komünist CGT, Rete Kurdistan Italia, Almanya’dan antifaşist hareket Antifa, Rojava örgütleri, Kürdistan Öğrenciler Birliği YXK ve Tatort Kurdistan da yer alıyor.