Rusya Kürtleri saldırıları kınadı

Rusya'da yaşayan Kürtler, egemen güçlerin Kürdistan'a dönük saldırılarını kınadı.

Rusya'da yaşayan Kürtlerin organizasyonları, yazılı ortak açıklama yaparak, Kürdistan'a saldırıların kaygı verici olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, "İran, Türkiye, Suriye ve Irak işgalci ülkelerinin Kürt halkına karşı uyguladığı katliamcı ve asimilasyon politikaları son dönemde giderek artmaktadır. En son Türkiye faşist rejiminin Şengal'deki YBŞ ve Êzidîlere karşı, İran rejiminin Başûrê Kurdistan'da KDPÎ ve HDK güçlerine ve Suriye rejiminin Rojava'ya karşı yapılan saldırıları Kürt halkının düşmanlarının boş durmadığını ve her fırsatta Kürtlere karşı katliam uygulamalarında bulunduğunu gösterdi" denildi.

"Düşmanlarımızın bize karşı nasıl birlik olup hareket ettiklerini görerek, biz Kürtler de birlik olma yolunda çabalarımızı daha da fazla yoğunlaştırmalıyız" mesajının verildiği açıklamada, şu çağrılar yapıldı:

'GÖZ YUMULMAMALI'

"Dünyadaki tüm Kürtleri bu saldırılara karşı tepkilerini dile getirmeye çağırıyoruz. Rusya’daki Kürt organizasyonu olarak başta Rusya devletini, uluslararası güçleri ve organizasyonları Kürtlere karşı yapılan bu saldırılara göz yummamaya ve tepki göstermeye çağırıyoruz."