Sağlık örgütleri, Elazığ’da inceleme yaptı

Amed, Tabip Odası, TTB ve SES heyeti Elazığ'da incelemelerde bulundu. Heyet, "Olası depreme karşı hasar tespit çalışmaları başlamalı" dedi.

Elazığ’da Sivrice merkezli yaşanan depremden kaynaklı bölgeye gelen Amed Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinden oluşan heyet, incelemelerde bulundu. Heyet, 4 kişinin Malatya, 18 kişinin ise Elazığ'da olmak üzere en az 22 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Heyet üyeleri, bölgede şu anda herhangi bir hekim ya da sağlık çalışanı gereksinimi olmadığını kaydetti.

'ŞU AN BİR EKSİKLİK YOK'

Deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarına yaşanılan travma nedeniyle izin verilmesi, yerlerine ikame edecek dağlım ekiplerinin görevlendirilmesi gerektiğini ifade eden heyet, hastanelerde ve diğer sağlık kurumlarında tespit edebilecek herhangi bir hasar olmadığını vurguladı. Heyet, sağlık gereksinimlerin karşılanması açısından şu anda tespit edilen herhangi eksiklik yaşanmadığını, sürecin takipçisi olmaya devam edileceğini belirtti.

'HALK HALEN SOKAKTA; HASAR TESPİT BAŞLAMALI'

Yaşanan şiddetli deprem nedeniyle halkın halen sokakta yaşadığı, tedirgin olduğu, korku nedeniyle eve girmediğini gözlemleyen heyet, şunlara dikkat çekti:
"Bu nedenle binalardaki hasar tespit çalışmaları bir an önce başlanmalı, olası artçı depremler nedeniyle yaşanılabilecek olumsuzlukların önüne geçilmelidir. Başta köyler olmak üzere şu anda dışarda olan yurttaşlara mevsim şartlarına uygun çadır dağıtımı yapılmalıdır. Tüm süreç boyunca kamuoyuna doğru bilgilendirme yapılmalıdır. Teyitsiz bilgilendirmelerden kaçınılmalıdır. Sağlık ekiplerinde yığılma var, sonraki günlerde nöbetleşmede sıkıntı olabilir. Elazığ merkezde 5, Gezin'de 1 bina yıkılmış durumda, Elazığ ve Malatya köylerinde çok sayıda zarar gören ve yıkılan evler var.”