Samsun cezaevindeki tutsaklara işkence

Samsun S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ndeki tutsak Halil Muratoğlu, baskı ve işkenceye uğradıklarını belirtti, "Buraya bir heyetin gelmesi gerekiyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için cezaevlerinde başlatılan açlık grevi 101’inci gününde devam ediyor. Açlık grevindeki tutsaklara yönelik kötü muamele ve hak ihlalleri de arttı. Samsun S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsak Halil Muratoğlu, 5 Mart’ta ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, hak ihlallerini anlattı.

'İŞKENCEYLE HÜCREYE ATIYORLAR, ÇIPLAK ARAMA DAYATIYORLAR'

Muratoğlu, kendisi ve diğer tutsakların çeşitli bahanelerle hücreye konulduğunu belirtti. Baskıların yoğun olduğunu ve kendilerine çıplak arama dayatıldığını vurgulayan Muratoğlu, “Burada cezaevinin bizlere dönük baskıları çok fazla ve sıkça anayasal haklarımız ihlal ediliyor. Ayakta sayım, çıplak arama gibi sorunlar var ve her gün ayrı ayrı sorunlar çıkartılıyor. 2 gün önce yine sorun çıkarttılar ve bu sorunu gardiyanlar, cezaevi müdürü çıkartıyor” dedi.

 Kendilerine dayatılan hak ihlallerini kabul etmedikleri için işkence ile hücrelere atıldıklarını ve tüm bunlara rağmen direndiklerini dile getiren Muratoğlu, "Bize dayatılan hak ihlallerini kabul etmediğimiz zaman arkadaşlarımız hücreye atılıyor. Bulunduğumuz cezaevinin durumu hiç iyi değil. Buraya bir heyetin gelmesi, buradaki hak ihlallerini görüp belgelemesi ve çözümde rol alması gereklidir" diye konuştu.