Samsun S Tipi Hapishanesi’nde tutsaklara işkence

Samsun S Tipi Hapishanesi’nde 3 kişilik tecrit hücresinde kalan siyasi tutsak Vefa Yılmaz, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde hücreyi basan gardiyanlar tarafından işkenceye maruz kaldığını aktardı.

Samsun cezaevinde son günlerde tutsaklara yönelik işkence yeni bir boyut kazandı. Kavak S Tipi’nde üç kişilik tecrit hücresinde kalan siyasi tutsak Vefa Yılmaz, annesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde hücreyi basan gardiyanlar tarafından feci şekilde şiddete maruz kaldığını aktardı.

Yılmaz, bir ay önce  İmralı tecridinin kırılması için “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında dönüşümlü açlık grevlerinin sürdüğü hapishanelerden biri olan Rize Kalkandere’den apar topar Samsun Kavak S Tipi’ne sürgün edilmişti.

Hapishaneye sürgün edilir edilmez çıplak arama dayatılan Yılmaz, bu insanlık dışı uygulamayı kabul etmediği için işkence görmüştü.

Bugün annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde Yılmaz, hücreyi basan gardiyanlar tarafından yine işkenceye maruz kaldığını aktardı.

4 Mart günü aynı cezaevindeki tutsak Fırat Dari, ailesiyle bir telefon görüşmesinde gardiyanların şiddetine maruz kaldığını söylemişti.

Benzer şekilde 5 Mart günü Samsun Kavak S Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde olan tutsak Vedat Hesas ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde kendilerine işkence yapıldığını bildirmişti.