Savaş konsepti çökecek

HDP ve DBP Van İl Eşbaşkanları, Van halkının kararlı ve net olduğunu belirterek, 'Çöktürme Planı'yla başlatılan savaş konseptinin 24 Haziran'da çökertileceğini söyledi.

HDP ve DBP Van teşkilatları, 24 Haziran seçimlerine iddialı bir biçimde hazırlanıyor. HDP, 24 Haziran’da Van’da 8 milletvekilinin tamamını kazanmayı planlıyor.

HDP, 7 Haziran seçimlerinde oyların yüzde 84.82, 1 Kasım'da ise devlet terörüne rağmen yüzde 65 oy almayı başarmıştı. 24 Haziran seçimlerine Van'da HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayip Temel, Cengiz Çiçek, Mukaddes Karakoç ve Asuman Yelmazer ile girecek olan HDP, 7 Haziran'ı aşmayı hedefliyor.

HDP Van İl Örgütü bugüne kadar 27 seçim bürosu açtı, 10 seçim bürosu daha açmaya hazırlanıyor.

KARABULAK: AMACIMIZ 8'DE 8

HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, halkta ciddi bir moral motivasyonun olduğunu, bunun 24 Haziran’da sandıklara yansıyacağını söyledi. Karabulak, şunları ifade etti: "Baskın seçim kararı alındığı günden beri seçim çalışmalarımız aralıksız sürüyor; komisyonlarımız kurduk, örgütleme çalışmalarımızı bitirdik. Gittiğimiz her yerde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Halkımız son yıllarda uygulanan politikalardan ötürü oldukça tepkili ve cevabını sandıkta vereceği günü bekliyor. Van halkının duruşu her zaman nettir ve bundan sonra da öyle olacak. Amacımız Van’da 8 milletvekilinin tamamını alarak 8-0 yapmaktır."

TARHAN: YANILDILAR, HAZIRLIKLIYIZ

Yönetemez duruma gelen AKP-MHP koalisyonunun baskın seçim kararıyla HDP'yi hazırlıksız yakalayıp baraj altında bırakmak istediğini belirten DBP Van İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, "Fakat yanıldılar. Kürt halkı olarak sistematik zulümle karşı karşıya olduğumuz için her şeye hazırlıklıyız. Bu süre bazen 1 ay olur, 2 ay olur hiç fark etmiyor" dedi.

Kesintisiz mücadelenin içinde olan Van halkındaki moral ve coşkunun, kendilerini de motive ettiğini kaydeden tarhan, şöyle konuştu: "Halkımız 24 Haziran’da sandığa gidip katliam ve savaş konseptini boşa çıkaracaktır. KHK’larla, kayyumlar ve bütün politikalara halkımız sandıkta cevap verecek. Merkez ve dış ilçelerimizde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Ramazan ayında da devam ediyor. Halkımız partisini sahiplendi. Bizim açımızdan bu çok değerlidir. Bugüne kadar iradesine hep sahip çıkan Van halkı, iki katı daha fazla iradesine sahip çıkacaktır. Halkımıza 'Çökertme Planı' ile saldıranlar 24 Haziran’da çökecektir."