'Seçime hazırız, tekrar kazanacağız'

Seçimlere sayılı günler kala sandık güvenliği için bir araya gelen HDP’liler, 23 Haziran’daki seçime hazır olduklarını ve tekrar kazanacaklarını belirtti.

İstanbul’un en büyük 3. ilçesi Bağcılar’da, sandık güvenliği için çok sayıda etkinlik düzenleniyor. Bir önceki seçimlerde de sık sık gündeme gelen sandık güvenliğine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP), tüm ilçelerde kitlesel toplantılar düzenleyerek sandık görevlileriyle bir araya geliyor. Bağcılar’da yaşayan HDP’liler, sandık güvenliği ve seçimlere ilişkin ajansımıza konuştu.

20 yıla yakındır Bağcılar’da ikamet ettiğini belirten Burhan Tacar, pazar günü yapılacak olan seçimlerde ciddi bir oyla Ekrem İmamoğlu’nun tekrar kazanacağını ve HDP’nin seçimlerdeki tavrını herkesin gördüğünü belirterek, "HDP’nin gücünü daha önceden gösterdik, bu sefer de göstereceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Bu seçimde herkes Kürtlerin gücünü gördü.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin’de Kürtlerin gücü anlaşıldı. Herkes tarafından anlaşıldı. Devletin bütün birimleri de bunu anladı. Kürtleri bu ülkede kimse yok sayamaz. Bunu herkes böyle bilsin. En güzel şekilde seçmen gösterdi bunu. Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde tutulması bir bahanedir. Nice Demirtaşlar var dışarıda" şeklinde konuştu.

GENÇLER SANDIKLARDA GÖREV ALMALIDIR

Ailesinin bütün üyelerinin sandıklarda görevli olduğunu aktaran Mustafa Uğurlu, “Bir HDP’li olarak diğer seçimde olduğu gibi bu seçimde de oyumu Ekrem İmamoğlu’na vereceğim. Herkes diğer seçimin neden iptal edildiğinin çok iyi farkında. Boşu boşuna yaptılar bunu. Kazanmadıkları için böyle bir şey yaptılar. Sağlam bir gerekçeleri yoktu" ifadelerini kullandı.

Diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de sandıkta görev alacağını kaydeden Azad Avcı ise, oyunun gasp edildiğini, buna karşı da bir genç olarak elinden gelenin fazlasını bu seçimde yapacağını belirtti. Avcı, "Bu seçimde sandık güvenliğine diğer seçimlerden çok daha fazla ilgi göstermemiz gerekiyor. Özellikle gençlerin sandık güvenliğine ilgi göstermeli. Geleceğimiz söz konusu ve kulak arkası yapılmaması gerekiyor” diye anlattı. 

"HDP kimseye muhtaç bir parti değildir" diyen Muzaffer Çifçi de HDP’nin seçimdeki stratejisi hakkında şunları belirtti: "HDP ne İmamoğlu’na, ne de Yıldırım’a muhtaç değildir. HDP, bu rejime, sisteme karşı seçime gidiyor. Bu sefer de bu sistemi kıracağız. Öyle kırmalıyız ki boğulsunlar, parçalansınlar. Onları haklarımızı vermeye mecbur edeceğiz. Başka şansları yok."