Seçimlere sayılı günler kala HDP’liler tempolarını arttırdı

HDP milletvekili adayları, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı.

Seçimlere sadece 3 gün kaldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) bu kapsamda bugün de alanlarda seçmenleriyle buluştu. Bütün miting ve halk buluşmalarında sandık güvenliğinin altı çizildi.

ADANA

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve adaylar Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, Adana Barosu'nu ve İnsan Hakları Derneği'ni (İHD) ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde seçim güvenliğinin önemine dikkat çekildi

ANTALYA

Antalya’da milletvekili adayı Kemal Bülbül, Antalya Giritliler Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri Döşemealtı Şubesi’ni ziyaret etti. Bülbül, Alevilerin sorunlarına değinerek, HDP’nin Alevi’lerin sorunlarını çözecek parti olduğunu ve Alevilerin HDP’yi desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.

MERSİN

Milletvekili adaylarından Rıdvan Turan, Mehmet Şirin Kaya, Hüseyin Gür ve beraberindeki HDP'liler ucuz iş gücü ile bilinen Serbest Bölge’deki işçilere ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyarette AKP'nin ucuz iş gücü ile emekçileri sömürdüğüne dikkat çeken adaylar işçilere ucuz iş gücüne dayanan emek sömürüsüne karşı 24 Haziran seçimlerinde HDP'nin desteklemesini çağrısında bulundu. Öte yandan adaylar ve yöneticiler Mersin Hali’ni de ziyaret etti. Adaylar burada hal esnaf çalışanları tarafından yoğun ilgi gördü. İşçiler seçimde HDP’yi destekleyeceklerini belirterek sandıklara sahip çıkacaklarını da belirtti.

İSTANBUL

Beşiktaş'ta kurulan HDP standını Arjantili turistler ziyaret etti. HDP'lilerle birlikte bildiri dağıtan kadınlar, stantlar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

HDP'nin Afrika kökenli İzmir milletvekili adayı Yalçın Yanık da Zeytinburnu'nda derici esnafını ziyaret etti. Deri ve saya işçileriyle bir araya Yanık, işçilerin zor çalışma koşullarını ve sorunlarını dinledi. Yanık'a olan ilginin yoğunluğu dikkat çekti.

HDP milletvekili adayı Enver Dursun Esenyurt Kıraç Mahallesi’nde ev ziyareti gerçekleştirdi. Milletvekili Zeynel Özer ise Bakırköy Ebuziya Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek seçim çalışması yürüttü. İstanbul'un diğer ilçelerinde de seçim çalışmaları devam etti. Halk ile bir araya gelen HDP'liler, ev ziyaretleri ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

İlçelerde sandık güvenliği için eğitimlerde devam ediyor. Resmi sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerle bir araya gelen HDP'liler eğitimlerini devam ettiriyor.

ANTEP

HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Antep'te 3 merkezde halkla buluştu.

HDP Antep'te seçim çalışmalarını HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'ın katılımıyla sürdürdü. HDP Merkez ve Şehitkamil ilçe örgütü binalarında halkla buluşan Doğan’a kent Milletvekili Mahmut Toğrul, milletvekili adayları eşlik etti. Kadınların ve gençlerin yoğun katılımıyla yapılan buluşmalarda yurttaşlar ilçe binalarına sığmadı. Miting meydanlarında hak, hukuk ve demokrasi vaat edenlerin iş Kürde geldiğinde hakkı ve hukuku unuttuğunu vurgulayan Celal Doğan, “Bakın iktidar şimdi, hor görüp terörist dediği Kürdün oyuna muhtaç durumdadır” dedi.

Erdoğan’ın tek adamlık rejimiyle ülkeyi yönettiğini söyleyen Doğan, tek adamlık rejiminin devamının ülke ve bölge geleceği için kötü sonuçlar doğuracağını belirtti. Tek adamlık rejiminin 24 Haziran’da HDP’nin barajı aşmasıyla yıkılacağını aktaran Doğan şöyle konuştu: “Daha bugünler iyi günlerimizdir. Eğer 24 Haziran’da yine güçlü çıkarsa durum daha kötü olacak. Onun için çok çalışıp 24 Haziran’da tek adamı devirmeliyiz. Seçimlere sıkıca sarılmak için onlarca nedenimiz var. Tutuklu milletvekillerimiz için, kayyum atanan belediyelerimiz için, tutuklanan binlerce HDP’li için 24 Haziran’a kadar çalışmalısınız. Bir oy demeyin bir oylar birikir 24 Haziran’da tek adamlık rejimini yıkar.”