Sidekan’da Türk ordusuna ağır darbe: 23 ölü

HPG gerillaları, Türk ordusunun Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesinde işgal ettiği bir çok alana eş zamanlı eylemler düzenledi. HPG’ye göre en az 23 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk işgal güçlerine yönelik 16 Mart günü bir çok alanda eş zamanlı eylemler düzenlendiğini açıkladı.

HPG-BİM, “16 Mart günü saat 06.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlikan, Kevortê ve Elidırêj tepelerinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eş zamanlı eylem düzenlemiştir” dedi.

Gerilla TV ise bu eylemlerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, gerillaların mevzilerin dibine kadar girerek eylem yaptığı görülüyor.

HPG-BİM açıklamasında, “Güçlerimiz Kevortê Tepesi’ndeki düşman birliklerini 4 ayrı koldan etkili bir şekilde vurmuştur. Düşman mevziilerinin üzerine fedaice savaşarak giden güçlerimiz tarafından tepedeki 10 mevzii tümden imha edilmiş ve 1’i tepe komutanı olmak üzere 23 asker öldürülmüş, 10 asker ise yaralanmıştır” bilgisini paylaştı.

Açıklamada diğer detaylar şöyle yer aldı:

“Lêlikan ve Elidırêj tepelerinde bulunan düşman güçlerinin mevzii ve barınakları ise güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmış, çok sayıda mevziinin imha edildiği bu yerlerde düşmanın ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile Kevortê Tepesi, Lolan Çayı, Xakurkê Çayı, Faxır ve Lêlikan alanlarını bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerlerini çok sayıda Skorsky helikopter ile Şemzînan’a kaldırmıştır.

Gerçekleştirilen bu kapsamlı eylemde düşman güçlerine karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşan 5 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK MEDYASININ ÇARPITMALARI

Tüm gerçekleri çarpıtan Türk Özel Savaş Medyası, bu eylemi de çarpıtmakta; bir yandan eylemin operasyon sırasında çıkan bir çatışma olduğu yönünde haberler sunarken, diğer yandan ise kendi kayıplarını az, güçlerimizin kayıplarını ise fazla göstermeye çalışmaktadır. Bu eylem, tamamen gerilla güçlerimizin büyük bir taktik ustalık ve fedai vuruş tarzıyla, düşmanın en korunaklı alanlarına girerek gerçekleştirdiği bir eylemdir. Halkımız, özel savaş unsurlarının haberlerine karşı duyarlı olmalıdır.”

AĞRI'DA SUİKAST EYLEMİ: 1 ÖLÜ

Ağrı’nın Beyazıt ilçesinde de gerilla güçlerinin bir suikast eylemi gerçekleştirdiğini belirten HPG-BİM, şu detayları verdi: “Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Mart günü saat 21.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Vedat Özkaya Karakolu’nda konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda 1 düşman askeri öldürülmüştür.”