Siyasi soykırım sürüyor: Sonuç alamayacaklar

Eski HDP Kars Milletvekili Şafak Özanlı, BES Şube Eş Başkanı Bedirhan Çetinkaya ve 3 kişi tutuklandı. TJA da Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasını kınadı.

İstanbul'da hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında 19 Şubat günü gözaltına alınan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Şafak Özanlı, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi alınan Özanlı, mahkeme tarafından 'Örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklandı.

AMED

Amed'de yatalak olan hasta babasına bakmak için kapıcılık yapan 17 yaşındaki S.Ç., 17 Şubat günü evine giderken gözaltına alınmıştı. S.Ç. tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Yine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 12 Şubat günü Amed Silvan, Bingöl ve Antalya'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 17 kişi kişiden Afif Durğaç ile Emin Eken "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklandı.

SENDİKA EŞ BAŞKANINA TUTUKLAMA

Sendikal çalışmalar için gittiği Ankara'da, 13 Şubat'ta gözaltına alınarak Amed'e getirilen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Eş Başkanı Bedirhan Çetinkaya da 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklandı.

Diğer Şube Eş Başkanı Dilan Yakut, tutuklama kararına tepki göstererek, "Korkmayacağız ve yılmayacağız" dedi.

TJA: 8 MART'A DOĞRU SALDIRILAR HIZLANDI

Tevgera Jinên Azad (TJA), TJA Aktivisti ve eski Milletvekili Ayla Akat Ata'nın, Ardahan'da hakkında açılan bir soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alındıktan sonra dün akşam saatlerinde tutuklanmasına tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan TJA, "OHAL süreci ile birlikte kadın aktivistlere, demokrasi güçlerine, tüm hak ve emek örgütlülüklerine aralıksız saldıran AKP-MHP hükûmeti, kadın ve Kürt düşmanlığında varabileceği en son noktada durmaktadır. Kadın özgürlüğünü, halkımızın özgürlüğünü faşizm uygulamaları ile bastırabileceğini düşünen bir hükûmet gerçeği ile karşı karşıyayız. Başta kadınlar ve tüm demokrasi güçlerinin birliği ve direnişiyle bu saldırılar sonuçsuz kalacaktır" dedi.

Başta Kürdistan olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde 8 Mart arifesinde kadın aktivist ve siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklamaların arttığına değinilen açıklamada, "TJA aktivisti Ayla Akat Ata şahsında gözaltında tutulan bütün kadın aktivistlerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kadın mücadelesine, haklarına ve aktivistlerine yönelik bu saldırgan tutumu kınıyoruz, kabul etmiyoruz" diye kaydedildi.