Siyasi tutsaklar Meclis Başkanlığı ve partileri sorumluluk almaya çağırdı

Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklar, Türk Meclisi ve siyasi partilere gönderdikleri mektuplarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için sorumluluk almaya çağırdı.

Giresun’daki Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 14 siyasi tutsak, Meclis Başkanlığı ile DEM Parti, AKP, Saadet Partisi ile CHP’ye mektup gönderdi. 

Mektup Metin Uyar, Rıdvan Demir, Baba Aktürk, Yahya Güneş, Abdulvahap Işıkli, İsa Arslan, Adil Başaran, Hebun Ulaş, Aydın Oğuz, Mehmet Acar, Fuat Taşkın, Abdulselam Şeyhmuz, Abdullah Ecer ile Şeyhmus Koç isimli tutsakların imzasını taşıyor. 

Mektupta şunlar ifade edildi: “Ortadoğu ve Türkiye’de yaşanan gelişmeler, kriz ve krizin yol açtığı sorunlar ancak çok kapsamlı demokratik çözüm yöntemlerinin devreye konulması ile aşılabilir. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın bu konudaki rolü ve ortaya koyduğu çabaları biliniyor. Ancak 25 yıldır İmralı Ada Cezaevi’nde tutulan Sayın Öcalan’a karşı uygulanan ağır tecrit sistemi ve anti demokratik uygulamalar, çözümden çok çözümsüzlüğe yol açmıştır. 

İmralı’da Sayın Öcalan’a uygulanan ve adım adım tüm ülkeye taşırılan antidemokratik uygulamaların faturasını ne yazık ki Türkiye halkları ödemektedir. İçinde bulunduğumuz, siyasi hukuki, ekonomik ve toplumsal krizlerin asıl nedeni; İmralı merkezli uygulanan ve tüm ülkeye yayılan aşırı güvenlikçi, antidemokratik politikaların sonucu olduğu açıktır. Bu sebeple, ülkemizin tarihsel ve güncel gerçeklerine yanıt olabilecek Kürt sorunun demokratik çözümü, aynı zamanda halklarımızın demokratik ve özgür gelişmesine de yol açacaktır. Bunun için; 

Sayın Abdullah Öcalan’ın demokratik çözüm ve barış çabalarını sürdürebilmesi için sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının oluşturulması amacı ile 27 Kasım 2023 tarihinden beri arkadaşlarımızın devam ettiği 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemine sessiz kalınmaması, bu konuda rol üstlenerek gerekli girişimlerden bulunup sorumluluk almasını talep ederiz.”