SYPG: İşgalci saldırılara karşı devrimimizi savunacağız

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işgal tehditlerine yanıt vererek, “İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı devrimimizi savunacağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Saziya Yekîtî û Piştgiriya Gelan (SYPG- Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu), Türk devletinin bir kez daha Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne savaş ilan ettiğini belirterek, amacın Kürt ulusu ve bölge halklarının kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.

SYPG, “Efrin'i Bab'ı, Cerablus'u işgal edip, halklarımızı katledenler, şimdi de “Fırat'ın Doğusu” dedikleri tüm Rojava'yı tehdit etmeye başladı” diyerek şunları ekledi: “Korkuyorlar. Diktatör Erdoğan ve sömürgeci işgalci faşist Türk devleti iliklerine kadar korkuyor. Özgürlük rüzgarının, o kokuşmuş, çürümüş, yozlaşmış, ahlaksızlaşmış kapitalist sistemlerini yerle bir edeceğinden korkuyorlar. Sıranın kendilerine geleceğinden ve iktidarlarını kaybetmekten korkuyorlar. Bunlar insanlık ve özgürlük düşmanıdır.”

Sömürgeci Türk devletinin Ortadoğu’daki suç ortaklarından biri olan DAİŞ çetesi son nefesini vermek üzereyken Erdoğan faşizminin bu çeteye can simidi uzattığını belirten SYPG, “Kobanê’de de aynısını yapmıştı; sonları hüsran oldu. IŞİD çetesi gibi işgalci faşist Türk devleti de tarihin çöplüğüne atılacaktır” dedi.

İşgal saldırılarına karşı ayağa kalkmaya çağıran SYPG, her mevzide özgürlüğü ve devrimi savunacaklarını kaydetti:

“Dünyanın bütün ezilenleri, demokratik güçleri; gençler, kadınlar, antifaşistler, komünistler, devrimciler, Rojava Devrimi’ni ve yarattığı değerleri korumak ve savunmak isteyenler işgalci faşist Türk devletinin tehditlerine karşı ayağa kalkalım. Onurumuza, geleceğimize, özgürlüğümüze sahip çıkalım. İşgalcilere, faşistlere, sömürgecilere, soykırımcılara karşı tek yumruk olalım.

Dün Kobanê’yi nasıl savunduk ve özgürleştirdikse bugün de Rojava Devrimini, Kuzey ve Doğru Suriye topraklarını aynı kararlılıkla savunacağız. Dün, işgalcilere, faşistlere, barbarlara karşı fedaice nasıl savaştıysak, ölümsüzleşenlerimizin yol göstericiliğinde bugün de aynı kararlılıkla her cephede, her mevzide özgürlüğümüzü ve devrimimizi savunacağız, can bedeli savaşacağız.”

Seferberliğe çağıran SYPG, “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin devrimimizi, özgürlüğümüzü korumak ve işgalci fasit Türk devletine geçit vermemek için yaptığı seferberlik çağrısına uygun olarak, halklarımızı her alanda sokaklara çıkmaya, örgütlülüklerini büyütmeye ve öz savunma mevzilerini güçlendirmeye çağırıyoruz” dedi.