''Tecridi kırana kadar süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeyiz''

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kırmak için Strasbourg'da başlayan açlık grevi 2. gününde. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Öcalan'a yönelik tecrit kırılana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla Fransa'nın Strasbourg kentinde 15 kişinin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi ikinci gününde sürüyor.

Strasbourg’daki Mezopotamya Kültür Evi’nde sürdürülen açlık grevine Almanya ve Fransa’da yaşayan Kürdistanlılardan da yoğun bir destek söz konusu.

Dün başlayan eyleme İsviçre ve diğer ülkelerden de destek amaçlı ziyaretler yapılıyor.

KÜRDİSTAN’IN HER PARÇASINDAN EYLEMCİLER VAR

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Kürdistan’ın dört parçasından katılım sağlanırken, birçok kurum ve parti üyesi de eylemdeki yerini aldı. Eylemcilerin isimleri şunlar: Dilek Öcalan, Gülistan Çiya İke, Deniz Rojbin, Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Mehmet Nimet Sevim, Mustafa Sarıkaya, Mohamad Ghaderi, Deniz Sürgüt, Ayvaz Ece, Yüksel Koç, Kadro Bokani, Kerem Solhan, Agit Ural ve Ekrem Yılmaz.

‘CPT VE ULUSLARARASI KURUMLAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ’

Eyleme ilişkin bilgi veren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, ‘Öcalan’a yönelik tecridi kırmakta’ kararlı olduklarını vurgularken, eylemlerini bu şiyarla sonuca götüreceklerinin altını çizdi.

Kürt Halk Önderi’nden 2 yılı aşkındır hiçbir şekilde haber alınamadığını hatırlatan Koç, heyet görüşlerinin 3 yılı, avukat görüşlerinin ise 7 yılı aşkın bir süredir engellendiğine dikkat çekti. Koç, tecridin bu aşamaya varmasında Avrupa Konseyi (AK), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Öcalan’ı ziyaret etmeye yetkili tek kurum olan İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) payı olduğuna işaret etti.

Avrupa’daki yetkili kurumların artık tecride karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Yüksel Koç, “Ya bu konuda gereğini yaparlar ya da artık Türk devletinin faşizan siyasetinin yürütücüsü olduklarını kabul ederler” dedi.

TECRİT SADECE KÜRTLERİ HEDEF ALMIYOR

Öcalan’a yönelik tecridin sadece Kürtleri ilgilendirmediğini ifade eden Koç, tecridin aynı zamanda Erdoğan diktasının Türkiye ve Ortadoğu geneline yönelik baskıcı politikalarıyla bağına dikkat çekti.

Öcalan’a yönelik tecridin kırılması halinde Türkiye’de aydınlara, muhaliflere ve barıştan yana tüm kesimlere yönelik tecridin de kırılacağını vurgulayan Koç, ancak bu sayede faşizan politikaların yenilebileceğini dile getirdi.

‘TECRİDİ KIRMAKTA KARARLIYIZ’

Eylemlerini tecridi kırana kadar sürdürmekte kararlı olduklarını yineleyen Koç, açlık grevinin bu amaçla sonuna kadar götürüleceğine vurgu yaptı.

Tecridin sürmesi halinde DAİŞ zihniyetinin kazanacağını belirten Koç, barıştan, kardeşlikten ve özgürlükten yana tüm kesimlerin bu amaçla mücadele etmesi çağrısı da yaptı.