Temelli: İktidar 23 Haziran’da en güzel cevabı bizden alacak

Sultanbeyli’de halka seslenen HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, bugüne kadar iktidardan doğru maruz kaldıkları ithamlara ilişkin "23 Haziran’da en güzel cevabı sandıkta bizden alacaklar” dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sezai Temelli, partisinin Sultanbeyli İlçe Örgütü tarafından seçim çalışmaları kapsamında Kent Meydanı’nda düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

Polis yoğunluğunun dikkat çektiği meydanın bir bölümü etkinlik için polis bariyerleriyle çevrildi. Yurttaşlar ellerinde HDP bayraklarıyla alana girip, halaylar çekti.

Kitle, alana gelen Temelli’yi alkış ve sloganlarla karşıladı. Temelli’ye, Batman milletvekili Mehmet Tiryaki ile Eşbaşkan Yardımcısı İlknur Birol de eşlik etti.

Halk buluşmasında kitleye ilk olarak Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki seslendi. Halkı selamlayarak başladığı konuşmasında Tiryaki, son 4 yılda HDP ve Kürt halkı üzerindeki baskılara dikkat çekerek, hukuk ve adalet, tutuklu milletvekilleri için halkı sandığa gitmeye çağırdı.

Sonrasında alkışlar parti seçim otobüsüne çıkarak kitleye seslenen Temelli, şunları söyledi:

“23 Haziran’a hazır mıyız? Bereketimizle geldik. Gördünüz mü? Bu memlekete bu bereketi HDP getirecek. Bunların yarattığı kuraklığa hep beraber son vereceğiz. Bunlara 23 Haziran’da en güzel cevabı sandıkta bizden alacak. Nasıl 31 Mart’ta bunlara en güzel cevabı biz verdik. 'Defol git' diyenlere, hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız dedik. Bize 'terörist' diyenlere bizler HDP’liyiz dedik. 23 Haziran’da da sandıklara gidiyoruz. İrademizle ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Hepimizin yolu açık olsun serkeftin hevalno.”

Eşbaşkan Yardımcısı İlknur Birol ise, seslendiği kitleye “Bereketin ve rahmetin altında herkes eşit işte bilinçli ve örgütlü bir halk yağan bereket gibidir. 23 Haziran’da yağmur olup faşizmin üzerine yağmaya var mıyız?” diye sordu.

Kitlenin yöneltilen bu soruya sloganlar ve alkışlarıyla karşılık vermesiyle etkinlik son buldu.