Temelli: Başkale’de yüzde 97’lik oy rekorunu kıracak

Gever’den Van'a gelirken yol üstü uğradığı Başkale'de yüzlerce kişi tarafından karşılanan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Başkale'nin yüzde 97'lik oy rekorunu kıracağını söyledi. HDP'li vekil adayları birçok merkezde seçmenlerle buluştu.

Bayramı aday olduğu Van'da geçirecek olan HDP Eş Başkanı ve Van Milletvekili adayı Sezai Temelli, Gever’den Van'a geçti. Programında olmamasına rağmen yol güzergahında bulunan Başkale ilçesine seçim otobüsü ile uğrayan Temelli'yi bir anda yüzlerce kişi ilçe meydanında karşıladı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Temelli, otobüsün üzerine çıkarak halka kısa bir konuşma yaptı.

Başkale'de HDP'nin yüzde 97 oy aldığını belirten Temelli, Başkale'nin 24 Haziran'da kendi rekorunu kıracağını söyledi. Temelli, "AKP nasıl ki Başkale'de tabela partisi olmuşsa, 24 Haziran'dan sonra da Türkiye'de tabela partisi olacaktır" dedi.

Temelli, konuşmasını Başkale halkına teşekkür ederek sonlandırdı.

İPEKYOLU

Van Milletvekili adayları Asuman Yelmazer ve Mukaddes Karakoç Maraş Caddesi üzerindeki Yüzbaşıoğlu Sokağı’ndaki esnafları ziyaret etti. Bayram kartı ve seçim bildirileri dağıtan HDP’lilere ilgi oldukça yüksekti.

ERCİŞ

HDP Erciş ilçe seçim bürosunun önünde bir araya gelen yüzlerce kişi çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu. Her akşamı miting havasında geçen ilçede her gün yüzlerce kişi çalışmalara katılıyor. Gündeme ilişkin sohbetlerinde yapıldığı ilçede yurttaşlar arasında 24 Haziran seçimlerinin önemine ilişkin tartışmalar yürütülüyor. Öte yandan Erciş ilçesinde HDP’nin seçim anons araçlarının akşam 17.00’den sonra müzik çalması polisler tarafından engellenirken, AKP ve MHP’nin seçim anons araçlarının gece 23.00’e kadar müzikler çalması ise dikkat çekti.

GÜRPINAR

Gürpınar'da da HDP seçim çalışmalarına devam etti. Norduz bölgesinin mahallelerini gezen HDP’lilere halk yoğun ilgi gösterilirken, HDP'liler oy kullanmanın önemine değindi. Mahallede bir gencin eline aldığı HDP bayraklarıyla at üstünde tur atması renkli görüntüler oluşturdu.

SARAY

HDP’liler Saray ilçesinde de Van Milletvekili adayı Muazzez Orhan, eski milletvekili Nazmi Gür ve Saray İlçe Örgütü ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Esnaf tarafından büyük bir sevgi ile karşılaşan HDP’liler yer yer ilçe halkı ile bir araya gelerek ekonomik sıkıntı başta olmak üzere sınır kapılarından hayvancılığa kadar birçok sorunu tartışıyor.

IĞDIR

Sabah saatlerinde Iğdır kent merkezinde bir araya gelen ve aralarında milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksik’in de bulunduğu çok sayıda kişi seçim çalışmalarını gün boyunca sürdürdü.

Kent merkezinde bayram kartı ve broşür dağıtan HDP’liler yoğun ilgi ile karşılandı. Doğubayazıt Caddesi, Rus Pazarı gibi kentin en işlek cadde ve pazarları başta olmak üzere kentin birçok noktasında bayram kartı dağıtılarak yurttaşların Ramazan bayramı kutlandı. HDP’liler; “24 Haziran’da HDP’ye oy verin ki 25 Haziran bütün halkların bayramı olsun” mesajı verdi.