Temelli: Bu adaletsizliğe son vermenin zamanı geldi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Amed’deki adliye önünde yaptığı açıklamada gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Lice’deki temasları ardından adliye önünde bekleyen gözaltındaki gazeteci ve siyasetçilerin ailelerini ziyaret etti. Temelli’ye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP milletvekilleri ile partililerden oluşan bir heyet eşlik etti.

Adliye önünde bir konuşma yapan Temelli, gözaltı operasyonlarının hukuki ve yasal hiçbir anlamı olmadığını belirtti.

Amed’de 3 gündür devam eden ve 130’dan fazla arkadaşlarının gözaltına alınmasına neden olan sürecin mahkeme aşamasında olduğunu hatırlatan Temelli “İnanıyorum ki içerdeki mahkeme de şaşkınlık halindedir. Önüne gelen dosyaların ne olduğu belirsiz” diye konuştu.

Temelli şunları ekledi: “Arkadaşlarımızı tutuklamaya sevk etmiş savcı, fakat niçin tutuklanacakları bile belli değildir. Bu denli boş, bu denli anlamsız, ifadesi mümkün olmayan bir süreci burada yaşıyoruz. Bu anlamsızlığın yegane nedeni bu siyasi iktidardır. Bu gördüğünüz fotoğraf bir zulüm fotoğrafıdır. Bu insanlara bir ceza, bir işkencedir. Bu arkadaşlarımızın hiçbir suçu yok. Suç olmadığı için içeride bu anlamsız dosya ve anlamsız yargılama devam ediyor. Biz buradan sesleniyoruz: Bütün arkadaşlarımızı bir an önce serbest bırakın.”

Yargıçlara seslenen Temelli, bu ülkede artık bir çok şeyi düzeltmenin zamanının geldiğini söyledi. Temelli şöyle konuştu:

“Hepimiz burada arkadaşlarımızın yanındayız. Bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe artık bir son verme zamanı gelmiştir. Yargıyı siyasi vesayetin altına çekerek, siyasi vesayetin bir aracı olarak kullanarak bu güne kadar yaratılmış olan bütün hukuksuzluklara artık bir son verme zamanı gelmiştir. Binlerce arkadaşımız, tutsaktır, cezaevindedir. Hiçbirinin bir suçu yoktur. Sadece ve sadece demokrasi ve barış sevdaları vardır. Ben bu gün siyaseten ahlaken halen doğru yerde duran siyasetçilere, yargıçlara sesleniyorum: Artık bu ülkede birçok şeyi düzeltme zamanı gelmiştir. İlk adımın da bu adalet saraylarından, mahkeme salonlarından atılmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızı bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerekir. Arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Tüm bu adaletsizliğin, hukuksuzluğun hesabını da soracağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.”