Temelli: Hastalıktan kurtulmanın yolu 24 Haziran’dır

Menemen'de konuşan Temelli, Erdoğan’ın kıraathane vaadi ve kıraathane tanımına “Neymiş kıraathane? Öğrencilerin gidip ders çalıştığı yerin adıymış. Onun adı kütüphane. Bunların bütün ayarları bozulmuş” diye yüklendi.

Partisinin Menemen’de düzenlediği iftar programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Bunların bütün ayarlı bozulmuş” diyen HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, “Bunların MR’a ihtiyacı var. Hepsini MR’a soksanız yoğun bakıma sokarlar. Bu hastalıktan kurtulmanın yolu 24 Haziran’dır” dedi.

24 Haziran’da demokrasi bayramını kutlayacaklarını belirten Temelli, “24 Haziran’da Erdoğan sorunundan hep birlikte kurtulacağız” dedi. 24 Haziran’da barışı, huzuru ve demokrasiyi getireceklerini dile getiren Temeli, halkların tarihinde sorunların çözülmediği takdirde halkların sorundan kurtulmayı iyi bildiklerini ifade etti. Erdoğan’ın tek hesabının HDP’yi 24 Haziran’da baraj altında bırakmak olduğunu söyleyen Temeli, “Taş olacağız, Demirtaş olup başlarına yağacağız” dedi. İnsanların korkutulmaya çalışıldığını dile getiren Temelli, “Bu oyuna düşmeyeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz. Efrin’e yaptıklarını kimse unutmadı. Efrinliler unutmadı. Çünkü seçim hesabı yapıyorlar. Çünkü seçim için Suriye savaşındaki en huzurlu yere o IŞİD çeteleri ile saldırılar. İnsanları yerinden yurdundan etiler. Fakat Efrin’in (AKP-MHP’nin yararına) seçimlere bir katkısı olmadı. Şimdi diyor ‘ben böyle yaparsam insanları birbirine düşürsem milliyetçilik üzerinden oy alırım.’ Bu ülkenin tüm halkları buna izin vermeyecek” diye ifade etti.

Temeli, haklarını çalanları hep beraber faşizm çöplüğüne atacaklarını kaydederek, yolsuzluğun her yeri sardığını dile getirdi. Erdoğan’ın Demirtaş ile ilgili “İdam ederdim” imasında bulunduğunu kaydeden Temelli, “Bu zat insanlara idamı vaat ediyor. Kobanê’den dolayı 53 insanın yaşamını yitirenin suçlusu olarak Demirtaş’ı göstererek bizleri suçluyor. Dün, bugün, içerde ve dışarıda direneceğiz. 24 Haziran’da tüm tutsak yoldaşlarımız ve arkadaşımız özgür kalacak. Bu da bizim ona cevabımızdır. Bu ülkede barış adına kim ne yapmışsa bunun önüne geçiyorlar. Barış için kim adım atmak istiyorsa ona işkence ve gözaltı alıyorlar. Eğer bu ülkeye barış gelsin istiyorsanız önce tecritti kaldıracaksanız. Tecrit artık bu ülkeye uygulanıyor. 24 Haziran’da sadece barajı yıkmayacağız. Demokrasinin ve huzurun önündeki barajı da yıkacağız. 24 Haziran kritik bir seçim. 24 Haziran’da oyumuza ve siyasi irademize hep birlikte sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’de sorunun çok büyük olduğunu belirten Temelli şöyle devam etti: “Kürt sorununu, demokrasi ve emeğin sorunlarını çözmenin yolu sorunlardan beslenen iktidardan kurtulmaktan geçiyor. Türkiye’nin en ciddi sorunu ise Erdoğan sorunudur. Daha iki gün önce 2 tane Kürt inşaat işçisi Kürt oldukları için beşinci kattan aşağı atıldı. Neden? Bütün bu inşaatları bu işçiler yapıyor. Bütün tarlarda ürünleri bu işçiler topluyor. Sonra bu işçilerin payına şiddet nefret zulüm düşüyor. Madem birlikte üretiyoruz. Madem bu ülkenin zenginliğinde o zaman burası bizim ortak vatanımızdır. Bu güzel ülke Kürtlerin, Ermenilerin, Alevilerin, Müslümanların ve herkesin ülkesidir. Ya bunu içinize sindireceksiniz ya da bu ülkede bir arada yaşamaya devam edeceksiniz. Bu ülkeden biz değil siz gideceksiniz. Oylar irademizdir. İrademizden asla vazgeçirmeyiz.”

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın bütün tarihleri karıştırdığını belirten Temelli sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkeyi yakan yıkan sensin. Suruç’u unutmadık, Ankara’yı unutmadık. Cizre’yi Sur’u Kobanê’yi unutmadık. O yüzden kimin nereyi yaktığını çok iyi biliyoruz. Diyor ‘bu ülkeyi satılar.’ Bu ülkenin geçmişini de geleceğini de siz satınız. Hala insanları kandırıyor. Aldatmaya çalışıyor. Asla bu insanlar kandıramayacaksınız ve aldanmayacak. 16 yıl sonra vaat ettiği şey kıraathane. Her mahalleye bir kıraathane açacakmış. Bize iş, eğitim ve sağlık lazım. Biz kıraathaneyi ne yapacağız. Bugün çıkmış bir de diyor kıraathaneyi bilmiyorsunuz. Neymiş kıraathane? Öğrencilerin gidip ders çalıştığı yerin adıymış. Onun adı Kütüphane. Bunların bütün ayarları bozulmuş. Bunların MR’a ihtiyacı var. Hepsini MR’a soksanız yoğun bakıma sokarlar. Bu hastalıktan kurtulmanın yolu 24 Haziran’dır. Diyoruz ki; gelin 24 Haziran’da bu Erdoğan iktidarının tekçi rejimine son verelim. 24 Haziran’a az kaldı. 24 Haziran’da sandığa gidelim. Oyumuzu atalım takipçisi olalım bu oyunu hep birlikte bozalım.”