Tetwan’da gençler ve kadınlar birlikte yönetecek

Tetwan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, gençler ve kadınlarla birlikte yönetip yaşanılabilir bir kent haline getireceklerini, sosyal belediyecilikten taviz vermeyeceklerini söyledi.

TETWAN'DA YENİ DÖNEM

DEM Parti, bir önceki yerel seçimlerde hilelerle AKP’ye geçen Tetwan’da, bu seçimde taşıma seçmen ve hilelere rağmen büyük bir farkla belediyeyi kazandı. Tetwan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, tüm vaatlerine bağlı olduklarını vurguladı. 

ANF’ye konuşan Tetwan Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, “Sahaya çıktığımız ilk günden beri bir iddiamız vardı, ezici bir çoğunlukla bu seçimi kazanacağız diye, 6 bin farkla kazanmış olduk. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten de otoriter sisteme karşı bir bıkkınlığı, bir duruşu insanlarımız içten içe hissediyordu zaten, bizde onların sesi olmaya çalıştık ve nihayetinde zaferle sonuçlandırdık” dedi. 

TÜM VAATLERİMİZE BAĞLIYIZ

Seçim sürecinde vaat ettikleri her şeyi yapmak için yoğun bir çaba harcayacaklarını, ancak öncelikle AKP’li belediyenin suçlarını açığa çıkartacaklarını belirten Erol, şöyle devam etti: “Seçim sürecinde vaat ettiğimiz her şeyin üzerine özenle eğileceğiz, vaat ettiklerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Geçmişe dair bir sorgulama, inceleme ve denetlemeyi gerçekleştireceğiz. Bu denetlemeyi başarıyla sonuçlandırıp, halkımızla sonuçları paylaşacağız. İkinci olarak ise gerçekten çok kirli bir şehrimiz söz konusudur. Kaldırım taşlarına kadar onarmamız gereken bir sürü alanımız var. Onları yapacağız. Su sorunumuzu her yerde dile getirmiştik, bütün mahallelerde incelemelerimizi yapıp, sorun neyse tespit edip çözüm geliştireceğiz. Temiz, içilebilir bir suyu olan bir kent inşa etmeye çalışacağız ve trafik sorunumuza eğileceğiz. Şehir içi toplu taşımayı organize edeceğiz. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı gerçekleştireceğiz.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA

Sosyal belediyecilik anlayışına uygun bir şekilde kente hizmet getireceklerini, bunun içinde hem gençlerle hem de kadınlarla ortak çalışmalar yapacaklarını belirten Erol, “Sosyal belediyecilik anlamında söylediğimiz her şeyi, ekmek fabrikasını, dağıtım noktalarını, gençliğe dair söylediklerimizi, gençliğin talebi doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Sahil yolu projelerini gerçekleştireceğiz. Bunları da gençler ile birlikte, onların önerileri doğrultusunda yapacağız” dedi.

YOLSUZLUKLA ANILMAYACAK

Tatvan’ı yolsuzluklarla anılan bir kent olmaktan kurtaracaklarını belirten Erol, şeffaf, katılımcı demokrasinin, insan haklarına saygının olduğunu, suçun olmadığı bir kent inşa edecelerini söyledi. İktidarın her alanı elinde tutmak için hilelere başvurduğunu belirten Erol, Bitlis merkezdeki duruma dikkat çekerek, şunları ekledi: “2019’da Tetwan’da yaptıkları yolsuzluklarını Bitlis merkezde de yaptıları. Hem geçersiz oylar çok fazla hem de diğer partilere verilmiş oyların AKP’ye kaydırıldığını görüyoruz. Bu despotik, her yere hakim olmak isteyen iktidarın Bêdlîs’te de bunu yaşattığını gördük. Buna karşı mücadele sürecektir.”