THKC, 25 Kasım'da alanlara çağırdı

THKC/Kır Gerilla Birliği, kadınları öz savunma iradesiyle 25 Kasım'da alanlara çağırdı.

Türkiye Halk Kurtuluş Cephesi/Kır Gerilla Birliği Komutanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Egemenlerin kadınlardan korktuğuna dikkat çekilen açıklamada, "Çünkü kadınlar hangi ırktan, dinden, dilden olursa olsun yaşamı eşit, özgür-özgün kılma pratiğini göstermiş, her kadın kendi çağında yıkıma ve baskıya karşı mücadele vermiştir" denildi.

'SALDIRILARIN SİYASİ MERKEZİ AKP YÖNETİMİDİR'

Açıklamada, "Kadına yönelik şiddet ve kıyımları meşrulaştıran katil erkek suçluların korunmasına, sokak ortasında vahşice kadınlara saldırılmasına ve kadının geleneksel köle kimliğe mahkum edilmesine kadar tüm bu saldırıların siyasi merkezi Erdoğan ve AKP faşist yönetimidir" diye kaydedildi.

Rojava ve Kürdistan'ın her yerinde devlet güçleri ile çetelerinin kadınlara dönük katliamcı, tecavüzcü saldırılarına vurgu yapılan açıklamada, büyüyen kadın direnişlerine de değinildi.

'TEK YOL ÖZ SAVUNMA, SİLAHLI MÜCADELE'

Kadın savaşçıların Türk ordusu ve DAİŞ/ÖSO çetelerine karşı mücadeleyi büyüttüğünün kaydedildiği açıklamada, ayrıca şunlar ifade edildi:

"Kadınlar kendini özgürleştirme alanı olarak gerilla mücadelesini öz savunma kapsamında ele almalı ve yoğunlaşmalıdır. Çünkü bu baskı politikalarına karşı kendini korumasının tek yolu silahlı mücadeledir.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde diktatörlere ve faşizme karşı dünyanın her neresinde olursak olalım 14 Haziran devrimci hareketi ve kod adı kelebek olanların bizlere devrettiği mücadele bayrağını kadınlar olarak en önde, direniş mevzilerinde yükseltelim.

Tüm kadınlara sözümüzdür; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil ve aile içi şiddete, Emperyalist savaşa ve işgale, ırkçılığa, kapitalizme, faşizme karşı her mevziden savaşacağız."