Türk devleti Dersim'i yakıyor, söndürmek isteyenleri engelliyor

Dersim Kutudere’deki orman yangınları sürüyor. Türk ordusunun çıkardığı yangınlara müdahale etmek isteyen gönüllüler de engelleniyor.

Dersim merkez Kutudere bölgesi Roj Deresi'nde Türk ordusunca havadan yapılan bombardıman sonucu çıkan orman yangınları sürüyor. Günlerdir devam eden orman yangınına müdahale etmek isteyen giden gönüllüler de devlet güçlerince engelleniyor.

Bir grup gönüllü, sabah saatlerinde yangınları söndürmek için bölgeye hareket etti. Askerler, Gönüllüler, bölgeye gideceklerini Gökçek Karakoluna bildirdi. Askerler, gönüllülere 'can güvenliğiniz yok' tehdidinde bulundu.

'MÜDAHALEMİZ ENGELLENİYOR'

Doğa gönüllüsü Haydar Çetinkaya, “Bütün dünya şunu şöyle bilsin ki, Dersim Roj deresi tam 5 gündür yanmaya devam ediyor. Tek bir müdahale dahi yapılmadı. Güvenlik gerekçe gösterilerek yangına müdahaleye izin verilmiyor. İzinsiz gitmek istedik bölgeye. Ne yazık ki can güvenliği kaygısı nedeniyle geri dönme kararı aldık. Müdahale etmeden döndüğümüz için de halkımızdan özür diliyoruz” dedi.

‘COĞRAFYA YOK OLUYOR, YETKİLİLER KAMUOYUNU YANILTIYOR'

Çetinkaya, sözlerine şunları da ekledi: “Fakat şunu belirtelim ki bu böyle olmuyor. Mutlaka yasal engeller kaldırılmalı ve derhal yangın söndürme uçağı ve helikopterleriyle müdahale edilmeli. Bir coğrafya yanıp yok oluyor, hâlâ birileri çıkıp ‘yangın yok, söndürüldü’ diye kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor."