Türk devleti, Irak'a rağmen 'saldırıya devam' dedi

Türk devleti, Maxmur’da sivilleri katletti, Irak ise Türkiye'ye nota verdi. Türk Dışişleri ise saldırılarını sürdüreceğini açıkladı.

İşgalci Türk devleti 13 Aralık akşamı yerel saatle 21:00’da savaş uçakları ile Maxmur Mülteci Kampını bombaladı. Bombalama sonucu 4 Kürt kadını yaşamını yitirdi. Irak Dışişleri Bakanlığı, saldırıdan ötürü dün Türkiye’nin Bağdat büyükelçisini çağırarak, hava ve egemenlik haklarının ihlal edildiğini belirtti, bir protesto notası verdi. 

Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise Irak hava sahası ile egemenlik haklarını hiç sayan bir açıklama yaparak cevap verdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçları gerektirdiği ve terör örgütleri Irak topraklarında yuvalandıkları müddetçe terörle mücadele kapsamındaki bu operasyonlara devam edilecektir" ifadesini kullandı.

73 YAŞINDAKİ KADINI 'TERÖRİST' SAYDILAR

Türk Dışişleri Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Maxmur halkının tamamı, ‘terörist’ sayıldı ve Irak suçlandı.

Saldırıda 73 yaşındaki Asya Ali Muhammed, 26 yaşındaki Narinç Ferhan Qasım adındaki kızı ile torunu 14 yaşındaki Evin Kawa Mahmut ve misafirleri Eylem Muhammed Emer katledildi. Türk devleti bu sivilleri 'terörist' sayıp katlederek, Kürt Özgürlük Hareketine 'büyük darbe vurduğunu' iddia etti.