Türkiye’ye 162 Alman’a giriş yasağı konulmuş!

Türk devletinin 2017 yılının başından geçtiğimiz Ağustos ayına kadar toplam 162 Alman vatandaşına ülkeye giriş yasağı koyduğu öğrenildi.

Türkiye’nin Alman vatandaşlarına yönelik uyguladığı giriş yasağına ilişkin sağcı parti Almanya İçin Alternatif (AfD)’nin Federal Meclis’e verdiği soru önerisini Dışişleri Bakanlığı yanıtladı. Bakanlık, Türkiye’nin 2017 yılının Ocak ayından 23 Ağustos 2018 gününe kadar 162 Alman vatandaşına giriş yasağı koyduğunu bildirdi.

Alman Dışişleri Bakanlığı, giriş yasaklarının neden koyulduğuna ilişkin bilgi vermekten kaçındı. Sonu önerisini veren AfD’li parlamenter Anton Friesen “Türkiye’nin vatandaşlarımıza koyduğu yasak kabul edilemez” diye konuştu.

Parlamenter Friesen, Alman vatandaşlarının rahatça Türkiye’yi giriş-çıkış yapması için Merkel hükümetinin Ankara yönetimine baskı yapmasını istedi. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine göre şu anda Türkiye’deki cezaevlerinde toplam 50 Alman vatandaşı bulunuyor. Bunların 7’sinin siyasi olduğu, geri kalanın ise adli suçlardan olduğu belirtiliyor.

GÖZLER MAAS’IN ZİYARETİNDE!

Bu arada gözler bugün başlayacak Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın iki günlük Türkiye ziyaretine çevrildi. Bugün öğleden sonra Ankara’da temaslarına başlayacak olan Maas, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelecek.

Ziyaret öncesi Alman haber ajansı DPA’ya konuşan Maas, Ankara rejimine sıcak mesajlar vermesi dikkat çekti. Alman-Türk toplumları arasında derin bağlar ile birçok ortak çıkarlarının bulunduğunu belirten Maas “İlişkilerimizin derinleşmesi için çalışmaları sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili haber: