Tülay Hatimoğulları: Çözümü mücadele getirir

Adalet Nöbeti ziyaretinde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İmralı tecridi ve savaş politikalarına tepki göstererek, çözümün mücadeleyle sağlanabileceğini belirtti.

ADALET NÖBETİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, temaslarda bulunduğu Mersin'de Adalet Nöbeti’ne katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 115 gündür devam eden eyleme ziyarette bulunan Tülay Hatimoğulları’na, milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan ile partililer eşlik etti.

Nöbet eyleminin sürdüğü Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) binasına gelen Tülay Hatimoğulları, nöbetteki tutsak yakınları ve Barış Anneleri ile selamlaştı.

Tülay Hatimoğulları’na nöbet eylemcileri adına teşekkür eden Barış Annesi Meryem Erbey, tüm kesimleri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için mücadeleye çağırdı.

 Ülkede barışı sağlamanın yolunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan geçtiğini vurgulayan Meryem Erbey, Abdullah Öcalan özgür olana kadar eylemlerinin süreceğini belirtti.

'ORTAK YAŞAMI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları ise şöyle konuştu:

"Adalet Nöbeti’nin Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemle çözülmesinin önünü açacağına inanıyoruz. Yine Ortadoğu'da yaşanan birçok meselenin çözülmesi konusunda da kapıları aralayacağını düşünüyoruz. Ortadoğu'da iki kadim sorun var. Biri Kürt sorunu, diğeri Filistin sorunu. Her iki sorunun çözülmesi Ortadoğu halkları açısından, Ortadoğu'nun barışı açısından oldukça önemli. Bizler ortak yaşamı savunan insanlar olarak, ortak yaşamı savunan siyaset olarak, ortak yaşamı savunan bir paradigma olarak Kürt sorununun bu ülkede çözümünün ortak yaşamı daha da güçlendireceğini ve herkesin eşit yurttaşlık hakkı temelinde kendi diliyle, kendi rengiyle, kendi inancıyla bir arada ortak bir hayatı hep beraber kurabileceğimize inanıyoruz.

Adalet Nöbeti’nde bu taleplerin öne çıkması gerçekten bütün Türkiye halkları için çok önemlidir. Bugün Kurdistan için devam eden bu sorun, Kürt sorunu artık sınırın öte yanında. Yapılan savaş hazırlıklarını biliyorsunuz. Dışişleri Bakanı başta olmak üzere hükümetten birçok temsilci Irak'ta savaş zirveleri yapıyorlar adeta. Hem de birçok ülkeyle savaşın ve çatışmanın önünün açılması için görüşmeler gerçekleştiriyorlar. Bu sene 2024 Newroz'unda, tıpkı 2013 Newroz'unda olduğu gibi başka Kürt halkı olmak üzere bütün halklar barış talebini çok yüksek bir sesle dile getirdi. Ama ne yazık ki bu iktidar bize savaş zirveleriyle yanıt veriyor. Bizler barış talebinden, ortak yaşam talebinden, bu ülkede ezilen ve sömürülenlerin halkların hakları için mücadele etmekten dün vazgeçmedik, bugün de vazgeçmeyeceğiz.

 Siz değerli analarımızın, sevgili kadınların yürüttüğü bu onurlu mücadeleyi bir kez daha selamlıyorum. Ve mutlaka bu topraklara barış gelecek. Mutlaka ölüm, kan, gözyaşı, bu düşmanlıklar, bu fitneler, bu fesatlar, bu halklar arasında ekilmek istenen ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, tohumları bizler bu topraklardan hep beraber sizlerle birlikte söküp atacağız. Barışı Anadolu ve Mezopotamya topraklarında hep birlikte, kendi ellerimizle yeşerteceğiz. Mücadelemizin buna vesile olacağına inanıyorum."

 

MÊRDÎN 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Mêrdîn’deki Adalet Nöbeti’ni 78’inci gününde Stewr (Savur), Artuklu ve Kerboran’dan (Dargeçit) gelen anneler sürdürdü. Onlarca annenin sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde direniş şarkıları söylenerek, kilamlar okundu. Adalet Nöbeti’nde sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı. 

Adalet Nöbeti’ne katılan katledilen Garibe Gezer’in annesi Halime Gezer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve tutsakların özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğü ve direnişi ile ezilenler için nöbet eyleminde olduklarını söyledi. 

Barış Annesi Hatun Oğuz da, “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buradan Başkan Apo’ya ve cezaevlerine selam gönderiyor, Barış Anneleri’ni de kutluyor, başarılar diliyoruz” dedi. 

 

İZMİR 

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 46’ncı gününde. DEM Parti Çimentepe Mahalle temsilciliğindeki nöbette Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur", “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükler giyilirken, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı. 

Eylemde 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın cezaevinde olan kızına ve kızının koğuş arkadaşına para gönderdiği için sedyede tutuklanmasına tepki gösterdi.  

Nöbet eylemi tutuklular için söylenen şarkılarla son buldu.

 

İSTANBUL 

İstanbul'da DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasındaki eylem 105’inci gününde sürdü. Tutsak yakınları, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giydi. Sık sık “Bijî berxwedana zindanan" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarının atıldığı eylemi, Demokratik Alevi Derneği (DAD) ve DEM Parti Bağcılar ilçe örgütü ziyaret etti.

 

AMED

Amed’deki eylem 112’nci günde devam etti. Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasında süren nöbette, tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur”  önlükleriyle yerini aldı.

Nöbet, "Bijî berxwedana zindanan", "Hak hukuk adalet " sloganlarıyla son buldu.

 

ÊLIH 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 53’üncü gününde DBP il binasında devam etti. DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından ziyaret edildi. 

Nöbete gelenler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecride dikkati çekerek, tecride karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Nöbete sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.