Tülay Hatimoğulları Hatay'da: Katledilenlerin ailelerine ziyaret

Bayram vesilesiyle Hatay'a giden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, katledilenlerin ailelerini ziyaret etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ramazan Bayramı programı kapsamında Hatay’ı ziyaret etti. Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, ilk olarak Gezi eylemleri sırasında katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Antakya'nın Ekinci Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Heyeti karşılayan Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti  "Bu bayramda da bizleri yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Dayanışmadan güç aldık" dedi.

Tülay Hatimoğulları da şunları belirtti: "Ali İsmail Korkmaz'ın ailesindeyiz. Gezi direnişinin anlamını bütün Türkiye ve dünyaya, ailelerimizle güzel bir dayanışma örgütleyerek anlatıldı. Gezi şehitlerini asla unutmadık. Ali İsmail'i, Ahmet Atakan'ları, bütün Gezi şehitlerini hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız."

Tülay Hatimoğulları ve beraberindekiler, daha sonra Gezi eylemleri sırasında Hatay’da katledilen Ahmet Atakan, Kuzey ve Doğu Suriye’de DAİŞ’e karşı verilen mücadelede 2015 yılında şehit düşen Halil Aksakal (Mazlum Aktaş) ile DAİŞ’in 20 Temmuz 2015’te Riha’nın Pirsûs ilçesinde gerçekleştirdiği saldırıda katledilen Okan Pirinç'in ailelerini ziyaret etti.