Tutsak Acar tedavi edilmiyor

Ağır hasta tutsak Naci Acar'ın durumunun gittikçe kötüye gittiğini söyleyen kardeşi Nebahat Acar, tedavisinin yapılması için bir önce serbest bırakılmasını istedi.

HASTA TUTSAKLARA İŞKENCE

Bir ay önce eşi ve çocuklarının Naci Acar'ı görmeye gittiğini belirten kardeşi Nebahat Acar, hastalığının çok ilerlediğini söyledi. 

Ağır hasta tutsak Naci Acar, 1983 doğumlu. Acar, 2016’dan beri cezaevinde. Önce Van F Tipi Cezaevi, ardında Erzurum Oltu Cezaevi'ne sürgün edildi. Epilepsi, Tip2 diyabet, yüzde 52 engellilik düzeyinde olan Acar'ın, epileptik nöbetleri sıklaştığı; el ve ayaklarda diyabetik hastalıktan dolayı dolaşım problemleri yaşadığı, ancak tedavi edilmediği belirtiliyor. Bir ay önce eşi ve çocuklarının Naci Acar'ı görmeye gittiğini belirten kardeşi Nebahat Acar, cezaevini kaldıracak durumda olmadığını, hastalığının çok ilerlediğini söyledi. 

İleri seviyede epilepsi hastası ve çok ağır ilaç kullandığını ifade eden Acar, "İlaçları alırken hem kendine hem yanındaki arkadaşlarına istemeden zarar veriyor. Bu ilaçlar bilincini etkisi altına alıyor. Bu hastalıkların ileri derece olduğuna dair raporları var. Şeker hastası; elleri ve ayakları şişiyor, morarıyor. Gözaltına alınırken ayak dirseğinden yaralandığı için ayağını tam anlamıyla kullanamıyor ve ayağının kesilmesi söz konusu olabilir" şeklinde konuştu.