Tutsak aileleri İzmir'de Adalet Nöbetini sürdürdü

İzmir'de hasta ve infazı yakılan tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti devam etti.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 77. gününde Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi önünde devam etti. “Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutsaklara özgürlük)” yazılı önlükler giyen aileler, sık sık, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük” ve “Hak hukuk adalet” sloganları attı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çiğli İlçe örgütü de eyleme katıldı.

HDP Çiğli İlçe Eşbaşkanı Leyla Tufan, cezaevinde bulunan tutsakların tedavilerinin sağlanmadığını ve infazını tamamlayan tutsakların serbest bırakılmadığını hatırlatarak, cezaevlerinden artık cenazelerin çıkmaması için adaletin sağlanması gerektiğini söyledi.
 
HDP Çiğli İlçe Eşbaşkanı Hüseyin Aktaş da gazetecilerin, siyasi parti temsilcilerinin suçsuz yere gözaltına alınıp tutuklandığını aktardı.
 
Tutsak yakını Sultan Yağmekan ise "Dün gece oğlumu rüyamda gördüm. Oğlum halsizdi. Ama ona rağmen 'oğlumu hastaneye götüreceğim' diye sevindim. Artık cezaevlerinden çocuklarımızın tabutları çıkmasın. Bizden ne istiyorlar" diye konuştu.