Tutsak aileleri: Herkes elinden geleni yapmalı

Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınları, "Çözüm noktasında kimin elinden ne geliyorsa yapsın" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 310’uncu gününe girdi. Adliye önünde bir araya gelen tutsak yakınlarının eylemine, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgürlük için Hukukçular (ÖHD), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) üye ve yöneticileri de katıldı.

Tutsak yakını Herdem Mervanî, eylemlerinin 11’inci ayında olduğunu, ancak gelinen aşamada taleplerinin karşılanmadığını söyledi. Mervanî,  “Artık söyleyecek söz kalmadı. Yaptıkları kanun değişiklikleriyle birçok kişiyi gizliden cezaevinden çıkarttılar ama bizim tutuklularımıza ilişkin hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Aksine cezası bir yılın altına giren tutuklularımızı daha uzak yerlere sürgün ettiler. Yine ‘Cezaevinde kalamaz’ şeklinde rapor alan tutuklularımızın cezaevinde kalması için ısrar ettiler” dedi.

'ISRARLIYIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Mervanî, tutsak aileleri olarak gelinen sürece kadar binlerce defa hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü yönünde çağrıda bulunduklarını ancak kimsenin kendilerini duymadığını belirtti. Mervanî, “Sorunun çözümünü değil, sorunun büyümesini istiyorlar. Dertleri ne ise bunu bize açık açık söylesinler. Ama biz taleplerimizi tekrarlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Taleplerimizi söylemeye devam edeceğiz. Çünkü bizler çözümde ısrar ediyoruz. Onun için bir kez daha çağrı yapıyoruz, çözüm noktasında kimin elinden ne geliyorsa, bundan ısrar etsin” diye konuştu.