Tutsak anneleri: Abdullah Öcalan ile görüşülmeli

Adalet Nöbeti'ni İzmir’de sürdüren tutsak yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la derhal görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve tüm cezaevlerinde tecrit uygulamalarına son verilmesi için tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti 144’üncü gününde Buca Kırıklar Cezaevi önünde devam etti. “Deng biden zindana”, “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Zindanlara ses ver” yazılı önlüklerin giyildiği eylemde, “Jin jiyan azadi”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karşıyaka İlçe Örgütü yöneticileri destek verdi.

'ANNELERİN SABRI KALMADI'

Bandırma T-1 No’lu Cezaevi'nde bulunan Medet Sever’in annesi Hanım Sever, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi. Türkiye'nin saldırılarına dünyanın sessiz kalmasına tepki gösteren Sever, “Herkes gözünü ve kulağını kapatmış, artık annelerin sabrı kalmadı. Hiç bir yerde savaş istemiyoruz. Cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz, askerlerin de çocuklarımızın da ölmesini istemiyoruz. Cezaevlerindeki tecrit son bulsun, hasta tutuklular serbest bırakılsın” dedi.

İMRALI TECRİDİNE TEPKİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak, avukatlarıyla görüştürülmesini isteyen Sever, şunları söyledi: "Savaşı Abdullah Öcalan durdurabilir. Kürdistan Kürtlerin memleketidir. Ama 'orada Kürt yoktur, Kürtçe yasaktır' diyorlar. Kürtlerin kanı döküldü, hala da dökülüyor. Artık barış olsun ve kan dökülmesin. Bir an önce Öcalan ile görüşülmelidir."