Tutsak annesine görüş sırasında ‘Türkçe konuş’ dayatması

Adalet Nöbeti'nde bulunan Fince Akman, cezaevi ziyaretlerinde gardiyanların Türkçe konuşmayı dayattığı tepkisinde bulundu.

Tutsak yakını Fince Akman, Marmara Yüksek Güvenlik Cezaevi’nde tutsak oğlu Yakup Akman’la 14 Mart’ta yaptığı açık görüşte, oğluna gönderdiği kıyafetler ve paraların verilmediğini, tutsak oğlunun keyfi gerekçelerle hücre cezası maruz bırakıldığını söyledi.

Fince Akman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan hamle çerçevesinde cezaevlerinde devam eden açlık grevi sırasında tutsaklara yönelik hak ihlallerinin arttığını belirtti. Tutsaklar 27 Kasım’dan bu yana açlık grevi eylemindeler.

Fince Akman, “Gönderdiğimiz eşya ve paraların onlara ulaşmaları ayları buluyor. Görüşe gittiğimde ise cezaevi idaresi bize ‘Türkçe konuş’ dayatmasında bulunuyor. Bu bir suçtur” dedi. 

Uluslararası toplumun sessizliğine vurgu yaparak, bu durumu kabul etmeyeceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Fince Akman, taleplerin yerine getirilene kadar mücadeleye devam edeceklerini ve gerektiğinde eylemleri genişleteceklerini söyledi. 

Fince Akman son olarak, insanca yaşamak istediklerini ifade ederken, Abdullah Öcalan'ın ve tutsakların üzerindeki tecridin sona ermesi çağrısında bulundu.