Tutsak yakınları: Daha ne kadar sessiz kalacaksınız?

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak yakınları, cezaevlerindeki zulme sessiz kalınmasına tepki gösterdi, “Bu cinayetlere daha ne kadar sessiz kalacaksınız" dedi.

Amed'de tutsak yakınları tarafından 16 Kasım 2021 tarihinde başlatılan Adalet Nöbeti 191’inci gününde Adli Tıp Kurumu (ATK) binası önünde devam etti. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Halkların Demokratik Partisi (DBP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile sivil toplum örgütü temsilcileri ailelerin eylemine katıldı.

'CEZAEVLERİNDE CİNAYET VAR'

Tutsak yakını Herdem Merwanî, hasta tutsakların durumunun her geçen gün ağırlaştığını ifade etti. Cezaevindeki politik tutsaklara karşı ayrımcı bir tutumun geliştirildiğine dikkat çeken Merwanî, "Biz hem Kürt hem de tutuklu yakını kimliğimizden kaynaklı cezalandırılmak isteniyoruz” dedi. Merwanî, taleplerine kulak tıkayan siyasi partilere tepki gösterdi.

Merwanî, şöyle konuştu: “Bu ölümlere daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Bu cinayetlere daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Hukuk uygulanmıyor. Hasta tutuklular eğer bugün tek başına bir hücrede tutuluyorsa bu cinayet değildir de nedir? Bir gün daha gecikmeden taleplerimize sahip çıkın. Vicdan sahibi herkesi bu taleplerimize sahip çıksın. Bu talepler barış ve huzur için. Sesimize sahip çıkın."

Eylem, “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla son buldu.