Tutsaklar: Halkımızın özgürlük isteğini taçlandıralım

Tecridin sona ermesi için 66 gündür açlık grevinde olan Kandıra Cezaevi'ndeki tutsaklar, "Artık halkımızın özgürlük isteğini taçlandıralım, statüsünü garantileyelim. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven başlayan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Güven'in cezaevinde başlattığı eylem kısa sürede dünyanın birçok yerine dağıldı. Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde Nejla Atak, Umut Çamlıbel, İbrahim Kaya, Yusuf Başaran, Rıdvan Güven ve Güven Suvarioğulları isimli tutsaklar 16 Aralık'ta, Sebahat Tuncel ve Selma Irmak ise 16 Ocak'ta aynı taleple açlık grevi eylemine başladı.

Grevde olan tutsaklar adına Güven Suvarioğulları, İmralı tecridine ve eylemlerinin amaçlarına ilişkin bir mektup yolladı. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Bilindiği üzere ulus olarak yakıcı bir zamandan geçiyoruz. Önümüzde zor 4-5 sene var. Ama şu var ki biz her alanda, buna göre kendimizi hazırlamalıyız. Artık halkımızın özgürlük isteğini taçlandıralım. Yeni yılda halkımızın statüsünü garanti edelim. O yüzden de bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız. Bu döneme bu şekilde yaklaşılmalı. Biliyoruz ki kimse özgürlük vermez, ancak insan mücadele ederse kazanır.

KOMPLO TEKRAR DEVREYE KONULDU

1999 yılında gerçekleşen komplonun tekrar devreye sokulmak istendiğine dikkat çekilen mektupta devamla şunlar belirtildi: "Ortadoğu'da bugün Kürtlere yaşatılmak istenen şey 1999 komplosunun devamıdır. Gerçeklik odur ki hegemonik güçler nasıl ki 1999’da Önderlik felsefesini pasifize edip Ortadoğu'da atlarını sürmek istediler, bugün de her yönü ile kirli oyunlarını sürdürmek istiyorlar.

Ama Önderliğin ve yurtsever halkımızın duruşu o komployu boşa çıkardı, bugün de emperyal güçler amacına ulaşamayacaktır. Özellikle 2010 yılından sonra Önderlik felsefesi ve fikri dalga dalga yayıldı. Ortadoğu ve dünyada ses oldu. Hegemonik güçler bu gerçekliği görünce, 2015 yılından bu yana komployu yenilemek istediler. Bundan dolayı yeminli Kürt düşmanlarının eli ile komplodan sonuç almak istiyorlar. Yani tehlike büyük.

BAŞARI KAÇINILMAZ OLACAKTIR

Bizler de son olarak "Tecridi kır, faşizmi yık ve Kürdistan'ı özgürleştir" şiarı ile büyük bir özgürlük direnişi başlattık. Bu inanç ve kararlılıkla yeni yıla girdik. Tabi bu direniş ile birlikte bir çok hakikat ortaya çıktı. Önderliğin özgürlüğü için kadın öncülüğünde başlatılan bu direnişte başarı kaçınılmaz olacaktır. Açlık grevinin başladığı günden şimdiye kadar yaşananlar da bu gerçekliği doğruluyor.

Önderliğimize yönelik ağır tecrit sona erene dek direnişimiz devam edecektir. Başarı için 46 yıllık bir mirasa sahibiz. Bu hakikat başarı için yeterlidir. Bu inanç ve kararlılıkla, direnişin öncüsü Leyla hevalı, açlık grevi direnişinde yer alan tüm arkadaşları, özgür alanlarda olan yoldaşları, zindan direnişçilerini ve yurtsever halkımızı canı gönülden selamlıyoruz."