Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle birçok kentte süren Adadalate Nöbeti eylemleri sürüyor.

ADALET NÖBETİ

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebi ile yürütülen Adalet Nöbeti 124’üncü gününde. Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasında süren nöbet eylemindeki tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur”  önlükleriyle yerini aldı.

Nöbete katılan Sulhiye Saruhan,  rehin tutulan oğlu Mahsum Saruhan ile bugün son kez telefon görüşmesi yaptığını söyledi. "Cezaevindeki eylemler artık farklı bir aşamaya geçti” diyen Sulhiye Saruhan, şunları belirtti: “Bugün oğlum aradı, artık bizi aramayacağını ve görüşe çıkmayacağını söyledi. ‘Direnişi daha da büyütmelisiniz. Artık dışarıdaki tek sesimiz sizsiniz' dedi. Ben de tüm tutsak aileleri başta olmak üzere halkımıza çağrıda bulunuyorum. Herkes elinden geleni yapmalı. Zindanlardan kötü haber almak istemiyoruz." 

Bayramda çocukları ile görüşemeyeceklerini kaydeden Sulhiye Saruhan, herkese seslerinin duyulması için çağrıda bulunarak, "Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit biran önce kaldırılsın. O da ailesi ve avukatlarıyla görüştürülsün" dedi.

 

ÊLİH 

Êlih’te Adalet Nöbeti 65’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan nöbeti, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, DBP, DEM Parti il yöneticileri ile Emek ve Demokrasi Platformunun yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti. 

Cezaevlerinde açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Sultan Azboy, “Buradan Kurdistan’daki bütün annelere sesleniyorum. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Önceki açlık grevlerinde dokuz çocuğumuzun cenazesi çıktı cezaevinden. Bu sefer daha fazla cenaze çıkmadan buna engel olalım” diye konuştu.

 

Tutsak yakını Safura Akın da, “Cezaevlerinde fiziki şiddet azaldı. Psikolojik şiddet arttı. Oda kapılarına tekmeler atıyorlar. Koğuşlara girip esas duruşta beklemelerini istiyorlar. Onlara askerlik sistemini dayatıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Onları havalandırmaya çıkarmıyorlar. Güneşi görmelerini bile istemiyorlar” deri.

Nöbette, sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

Adalet Nöbeti söylenen şarkılarla son buldu. 

 

MÊRDÎN

Mêrdîn’de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti 90’ıncı gününde devam ediyor. Şarkılar ve sloganlar eşliğinde sürdürülen Adalet Nöbeti’nde Barış Anneleri ve tutuklu yakınları cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemlerinin yeni aşamaya geçmesini tartıştı.

Tutsat yakınlarından Fettah Tekin, 3 aydır eylemde olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Abdullah Öcalan için burada Adalet Nöbeti’ndeyiz. 26 yıldır cezaevinde ve 26 yıldır tecrit altında tutuluyor. Ağır bir tecrit altında tutuluyor. Abdullah Öcalan’ın şahsında tüm Kürt halkı ve Ortadoğu tecrit altında ve baskı altında tutuluyor. Çocuklarımız da cezaevlerinde eylemlerini görüşe çıkmama, telefon haklarını kullanmama, mahkemelere gitmeme yöntemleriyle yeni bir aşamaya taşıdılar. Çocuklarımızın başına bir şey gelse haberimiz olmayacak. O nedenle bu hükümet bu devlet bu yanlışlıktan bir an önce geri dönmeli. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldırmalı, tecritten öte özgür olmalı. Biz Başkan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Çünkü Başkanımız özgür olmadan ne halkımız özgür olur, ne çocuklarımız ne de Ortadoğu.”