Tutsakların açlık grevi eylemi üçüncü günde

Binlerce tutsağın Öcalan ve hasta tutsaklar için başlattığı uyarı amaçlı açlık grevi bugün sona eriyor.

Türkiye’deki zindanlarda bulunan PKK ve PAJK’lı tutsakların, 12 Eylül'de başlattıkları 3 günlük açlık grevi bugün son buluyor.

Binlerce tutsağın katıldığı açlık greviyle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve hasta tutsaklara yapılan işkenceci uygulamalara dikkat çekildi.

Tutsaklar adına yazılı açıklama yapan Deniz Kaya, tecridin sonlandırılması, hasta tutsakların serbest bırakılması ve tedavi edilmesi için uyarı amaçlı 3 günlük açlık grevine başlayacaklarını duyurmuştu.

'ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Açıklamada, "Bizler, Kürdistan ve Türkiye cezaevlerinde bulunan PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak AKP-MHP faşist ittifakın tüm işkencelerine karşı yıllarca direndik ve boyun eğmedik. Zindanlar üzerinden halkın tasfiyesini hesap eden faşizm 14 Temmuz direnişinde nasıl ki galebe çalmışsa bugün de galebe çaldıklarını bilmeliler" mesajı verilmişti.

Tutsaklar, "Önderliğe yönelik tecridi asla kabul etmiyoruz" derken, hasta yoldaşlarının da tedavi edilmediği için yaşamlarını yitirdiğini vurgulamış ve "AKP-MHP faşizminin tüm uygulamalarına karşı asla taviz vermeyeceğimizi ve direneceğimizi belirtiyoruz" demişti.