TV10 eylemi: Zulmün duyulmasını istemiyorlar 

Kapatılan TV10'un çalışanları ve izleyicileri, Galatasaray'da buluşarak televizyonlarına sahip çıktı. Eylemde, "Zulmün duyulması engellenmek isteniyor" denildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un çalışanları ve izleyicileri, televizyonlarının açılması talebiyle 76’ncı kez Galatasaray Meydanı’nda buluştu. Eyleme, Devrimci Parti (DP) Genel Başkanı Musa Piroğlu, Munzur Çevre Derneği, Cumartesi Anneleri ve Alevi kurumları da katılarak destek verdi. 

'SES KISILDIKÇA HAKSIZLIK ARTIYOR'

“Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde konuşan DP Genel Başkanı Musa Piroğlu, “Bu ülkeyi OHAL’le yönetenler bu OHAL’e dayanarak öğretmenleri işinden attılar, akademisyenleri okullardan kovdular, grevleri yasakladılar, çocuklara yapılan saldırıları görmezden geldiler. Alevilere yapılan baskı ve zulmü duymamızı engellemeye çalıştılar” diye konuştu.

Piroğu, medyanın sesinin kısılmasıyla haksızlığın ve kötülüğün önünün açıldığını kaydederek, "Gazeteciler tutuklanıyor, gazeteler kapatılıyor, kadınların sesi, Alevilerin sesi ve ülkenin bütün renkleri baskı altına alınıyorsa o ülkede özgürlük de tutuklanıyordur” dedi.