Van’da Demokrasi Nöbeti’ne gençler katıldı

Van’da belediye gasbına karşı devam eden Demokrasi Nöbeti’nin 34’üncü gününde gençler “Uyuşturucuya, Asimilasyona, Ajanlaştırmaya, Tecavüze Son” önlükleriyle yer aldı.

Van, Mardin, Amed, Karayazı ve Kulp belediyelerinin gasp edilmesine karşı başlatılan demokrasi nöbetleri 34’üncü gününde devam ediyor.

Van’daki nöbete bu kez HDP Genç Kadın ile Gençlik Meclisleri üyeleri, “Uyuşturucuya, Asimilasyona, Ajanlaştırmaya, Tecavüze Son” yazılı önlükleriyle katıldı.

Nöbette, “Mutlaka Kazanacağız” pankartı açılırken, eylemde ilk sözü alan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile ilgili verdiği tutuklama kararına tepki gösterdi.

Bülbül, “Bu bir hukuk skandalıdır. Bu hukuk sisteminin öldüğünün kanıtıdır” dedi.

HDP Gençlik Meclisi üyesi Ferhat Kalkan ise “AKP, 2016' da gasp ettiği belediyelerimizi kaybedeceğini anlayınca belediyeye bağlı birçok taşınmazı dahi farklı kurum, vakıf ve yandaşlarına hibe etmişti” dedi.

Kalkan, “Hatta kayyumlar gideceklerini anladıklarında belediyelerimizdeki ampullere kadar söküp çalmışlardı. Tüm bu hukuksuzlukların yani sıra halkın iradesiyle tekrar göreve gelen HDP’li seçilmişleri görevden alıp ‘teröre destek’ suçlamasıyla tekrar kayyum atadılar. ‘Teröre destek’ suçlamasında bulunmalarının nedeninin yaptıkları darbeye hukuki zemin oluşturmaya çalışmaktır” diye ekledi.

Kürtçe tabelaların indirilmesiyle ortaya konulan Kürt düşmanlığına dikkat çeken Kakan, “AKP-MHP faşist bloğu İstanbul, Ankara, Antalya gibi birçok büyükşehir belediyesini kaybedişini, ekonomik krizi, işsizliği, mülteci sorununu, dış ilişkilerdeki çıkmazlarını, Suriye ve Türkiye’deki Kürt kazanımlarına saldırıp, milliyetçi duyguları kabartarak, suni gündemlerle tüm başarısızlık ve istikrarsızlığını örtbas etmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Kalkan, “Her fırsatta halk iradesini siyasi propaganda aracı olarak kullanan ve ekonomik krize rağmen yılda bir kaç defa seçim yaptıran partili Cumhurbaşkanı Erdoğan sandıktan çıkan halk iradesini tanımayıp darbe yapmıştır” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından nöbet oturma eylemiyle sona erdi.