Van’da gençlik şöleni düzenledi

Van’da HDP Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen gençlik şölenine katılan binlerce kişi “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak halaylar çekti.

HDP Van Gençlik Meclisi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen Gençlik Şöleni’ne HDP Van İl Eş Başkanları Ümit Dede, Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, HDP PM Üyesi Zelal Yerlikaya, HDP Van Milletvekili adayları ile yüzlerce genç katıldı.

DEDE: GENÇ BAŞLADIK GENÇ BİTİRECEĞİZ

Şölende ilk olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede yaptığı konuşmada “Şölene katılan tüm gençlere teşekkür ediyorum. Böylesi coşkulu bir kitle bizi oldukça mutlu etti. Sizleri böylesi coşkulu, umutlu görünce bizim inancımız bin kat daha arttı. Gençlik mücadelesinde yer alan siz değerli yoldaşlarımız çok şanslısınız. İçimizdeki genç ruhu ve enerjiyi asla kaybetmeyeceğiz.

En ağır bedeli ödeyenler genç arkadaşlar oldu. İktidar güçleri en çok gençliğe saldırdılar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu gençlik karşısında asla başarılı olamayacaklardır. Hafta sonu gerçekleşecek seçimlerde sandıklarımıza sahip çıkalım. Halkımızın iradesi neyse onun sandıkta öyle çıkması gibi bir görevimiz var. Genç başladık, genç bitireceğiz” dedi.

KAWA: ÖZGÜRLÜK MEŞALESİ GENÇLİĞİN ELİNDEDİR

Ardından konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa ise, 40 yıllık mücadele sırasında en büyük saldırıların gençlere yönelik gerçekleştiğini söyledi. 40 yıldır mücadelede ağır bedeller ödeyen gençlerin bugün de aynı şekilde bedel ödemeye devam ettiğini kaydeden Kawa, ancak gençlerin öncülüğünde halkın başarıya ulaşacağını vurguladı. Kawa, özgürlük meşalesinin gençlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

TEMEL: GENÇLİĞİN BU DURUŞU BÜYÜK BİR UMUTTUR

Çekilen halayların ve müzik dinletisinden sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan HDP Van Milletvekili adayı Tayip Temel, özgürlük halayına duran tüm gençleri selamlayarak başladığı konuşmasında gençliğin önemine vurgu yaptı. Bize bu mücadele geleneğini bırakan Mazlumlar 35 yıl bu ruhu ve heyecanı yarattılar. Gençliğin bu duruşu büyük bir umuttur” diye konuştu.

Son olarak gençler yaptıkları konuşmalarda mücadelelerini sürdüreceklerinin sözünü verdi.