Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Van Eğitim-Sen’den anadilde eğitim talebi

Türkiye’de yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Van Şubesi, anadilde eğitim yapılması gerektiğini belirtti.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı başlamasına ilişkin Eğitim Sen Van Şubesi Feqiyê Teyran Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi. Eğitim-Sen üyelerinin katıldığı basın açıklamasında “Susmayacağız” yazılı döviz ve pankartlar taşındı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Van Şube Başkanı Bedri Yamaç, “2018-2019 eğitim ve öğretim yılının öğrenciler olmak üzere tüm eğitim emekçileri ve veliler için sorunların gölgesinde başladığını söyledi.

Eğitimin demokratik, bilimsel, laik ve anadilde verilmesi gerektiğini dile getiren Yamaç, "Kamusal, parasız, demokratik, nitelikli, bilimsel ve anadilinde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için somut adımlar atılmalı, eğitimde ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme adımlarına derhal son verilmelidir. Her geçen gün daha fazla piyasa sömürüsünün referans alındığı bir eğitim sisteminde eğitim emekçilerinin, öğrenci ile velilerle birlikte kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı için mücadelemiz sürecek" dedi.