Van Gölü'nde batan tekne AKP ilçe başkanının çıktı

Van Gölü'nde 100 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasında şu ana kadar sadece 13 kişinin cesedine ulaşıldı. Tekne ise AKP'li ilçe başkanının çıktı.

Van’da yıllardır geliyorum diyen kaza Van Gölü'nde meydana geldi ve 100 mülteci batan teknede boğularak yaşamını yitirdi. 13 gündür süren kurtarma çalışmalarında batan teknenin Çarpanak Adası civarında 106 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Batan tekne ise AKP Gevaş İlçe Başkanı Tahsin Değirmencioğlu’a ait çıktı. Bulunan 13 ceset ise kurtarma ekiplerinin bulduğu cesetler değil. Kıyıya vuran cesetler ise ‘kurtarıldı’ olarak kamuoyuna yansıtılıyor.

Batan tekneye ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına gizlilik kararı konulduğu için olayın detaylarına ulaşılamazken, olayla ilgili şu ana kadar 5 kişi tutuklandı.

TEKNE SAHİBİ AKP'Lİ BAŞKAN

Mülteci teknesine ilişkin arama kurtarma çalışmaları sürerken, Van’da bir kamu kurumu çalışanı, teknenin AKP Gevaş İlçe Başkanı Tahsin Değirmencioğlu’na ait olduğunu aktardı. Yetkilileri arayan AKP İlçe Başkanı, batan teknenin kendisine ait olduğunu, batan tekneden sağ olarak kurtulan tek kişinin kendi yeğeni olduğunu söyleyerek, yardım edilmesini istedi.

GÜZEL: CEZASIZLIK CESARETLENDİRİYOR

Mültecilerin yaşadığı drama ilişkin bilgi veren Van Göç Araştırmaları Merkezi Eş Başkanı Hanife Güzel, cezasızlığın kaçakçıları cesaretlendirdiğini söyledi. AKP-MHP iktidarının sorumluluğuna dikkat çeken Güzel, "Mülteciler adeta kendi kaderine terk edildi. Devlet gerekeni yapmazsa, bu insan kaçakçılarının eline düşecek ve sonuç bu olacak. Cezasızlık ve hükümsüzlük de cinayetleri artırdı. Bu dünyada en kötü şey insan kaçakçılığı ve istismarıdır. Bu konuda herkes duyarlı olmalıdır. Yoksa daha üzücü olaylarla karşılaşabiliriz” dedi.