Vanlılar HDP’nin adaylarını belirlemek için sandık başında

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Van ve ilçelerinde yerel seçimler öncesi “Kayyumlar kaybedecek, irademiz kazanacak” sloganı ile ön seçimlerle adaylarını belirliyor.

Van’da yerel seçim hazırlıklarını sürdüren HDP Van İl Örgütü, İpekyolu, Edremit, Çatak, Özalp, Çaldıran, Gürpınar, Başkale ilçelerinde ön seçimlere gitti. Halkın seçimlere yoğun katılımı gözlendi.

Başkale’de 333, Özalp’ta 200, Edremit’te 241, İpekyolu’nda 441, Gürpınar’da 221, Çatak’ta 186, Çaldıran’da 250 kişi, halk oylamasına sunuldu.

Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu’nda halk oylaması HDP Van İl binasında yapılıyor.

Oy kullanımından önce yapılan aday adayı tanıtım toplantısında söz alan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, “Kürdistan coğrafyasında AKP ve MHP ittifakına kaybettirme temel stratejimizdir. Burada varız, var olacağız” dedi.

Koç şunları ekledi: “2015 yılında demokrasi güçlerine başlatılan savaş konsepti aralıksız olarak sürüyor. Soykırım politikalarıyla yaklaşan ittihatçı MHP-AKP bloğu yapılan rejim sonucunun ayağını bu yerel seçimlerle tamamlamak istemektedir. Bu yönüyle tüm imkanlarıyla seferber olan AKP ve MHP ittifakı gerektiğinde devletin resmi ideolojisini savunan tüm partileri bir araya getirmek istemektedir. Bu yerel seçimler bu yüzden bu blokla demokrasi cephesi arasında geçecektir. Devletin bekası gerekçesiyle AKP ve MHP ittifakına karşı birlik olma duruşunu göstermeliyiz.”

Aday adaylarının kendilerini halka tanıtmalarının ardından halk oylamasına geçildi.