Xaneqin ve Celawla’da DAİŞ saldırısı

DAİŞ çeteleri, Xaneqin ile Celawla arasında Irak federal polis noktasına saldırdı ve 2 polisi öldürdü. Bir grup polisten ise haber alınamıyor.

DAİŞ çeteleri dün gece saat  22:00 sıralarında Xaneqin ile Celawla ilçesi arasındaki Helavin köyü yakınlarındaki köprünün güvenliğini sağlayan Irak federal polisine ait kontrol noktasına saldırı düzenledi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, DAİŞ çeteleri saldırıdan önce polis noktasını kuşattı, üç polis aracını ateşe verdikten sonra saldırıyı başlattı. Saldırıda 2 polisin öldüğü, bir grup polisten ise haber alınamadığı belirtildi.  

KÖYLÜLER DAİŞ İLE ÇATIŞTI

DAİŞ çetelerinin Xaneqin ile Celawla arasındaki polis noktasına saldırı düzenlediği sırada bölgedeki Qaye köyünü kuşattığı bilgisi verildi. Sivil halkın DAİŞ’in köylerini kuşatmasına karşılık silahla karşılık vererek köylerini savunduğu bilidirildi. Köylülerin köylerini silahlı bir şekilde savunduğunu gören DAİŞ çeteleri kısa süre sonra köy çevresinden uzaklaştı. 

HÜSEYNİYE YAKINLARINDA DA ÇATIŞMA

DAİŞ çetelerinin, eş zamanlı olarak bölgedeki Hüseyniye köyü yakınlarındaki Nakşibendi polis kontrol noktasına da saldırdığı ortaya çıktı. Nakşibendi polis kontrol noktasındaki güvenlik güçlerinin çetelerin saldırılarına karşılık vermesi sonucu çatışma başladı. Yaklaşık iki saat süren çatışmanın ardından çetelerin geri çekildiği belirtildi. 

QERETEPE'DE DE SALDIRI

DAİŞ çetelerinin dün gece Xaneqin çevresindeki saldırılarının hedefinde Celawla’ya yakın Qeretepe ilçesindeki Haşdi Şabi noktaları da vardı. Saldırıya Haşdi Şabi güçlerinin karşılık vermesinden sonra kısa süreli bir çatışma yaşandı. Çatışmada can kaybı yaşanmadığı bilgisini veren Haşdi Şabi mensupları, kısa süreli çatışmadan sonra DAİŞ çetelerinin geri çekildiğini aktardı.

DAİŞ çeteleri son aylarda Xaneqin ve çevresine yönelik saldırılarını arttırdı. Son bir ay içindeki saldırılarda 15 kişiyi öldürürken, 13 kişiyi de yaraladı.