Yeşiller’den HDP’ye tam destek!

Almanya’da muhalefet partilerinden Yeşiller Partisi, 24 Haziran seçimleri sırasında HDP’ye tam destek verdiklerini bildirdi. Yeşiller, Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda HDP’nin rolüne dikkat çekti.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 24 Haziran günü yapılacak seçimler öncesinde Almanya’dan HDP’ye önemli bir destek geldi. Federal Meclis’teki muhalefet partilerinden Sol Parti’nin ardından Yeşiller Partisi de HDP’yi desteklediklerini bildirdi.

“HDP ile dayanışma” başlığıyla resmi internet sitesinde yazılı açıklama yapan Yeşiller 24 Haziran’daki seçimlerin önemine dikkat çekerek şu açıklamada bulundu:

“Türkiye’de CHP ve AKP’nin liderliğindeki iki ayrı ittifak seçime giriyor, bu ittifakların karşısında da HDP var. Şayet HDP yüzde 10 barajını geçerse AKP mecliste çoğunluğu yakalamayacak. HDP Türkiye’de birçok liberal ve demokratik gücün temsilcisi durumunda.”

‘HDP DEMOKRATİKLEŞME İÇİN MÜCADELE EDİYOR’

HDP’nin Türkiye’nin demokratikleşmesi, medya ve yargının bağımsız olması için mücadele ettiğini belirten Yeşiller Partisi, başta HDP’nin cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere cezaevlerinde bulunan binlerce siyasi tutuklunun durumuna dikkat çekerek şu çağrıyı yaptı:

“Türkiye’de hala demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları için mücadele edenlere minnettarız. Bu olağanüstü süreçte demokratların birlik olması gerekiyor. Türkiye’deki bütün siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını istiyor ve başta HDP olmak üzere demokratikleşme için mücadele eden herkesle dayanışma duygularımızı belirtiyoruz.

HDP’nin yanındayız ve gösterdikleri cesaretten dolayı Türkiye’deki bütün demokratlara saygı duyduğumuzu ifade ediyoruz. Özellikle HDP’nin yüzde 10 barajını aşarak meclise parlamenterlerini göndermesini ve seçimlerde iyi bir sonuç elde etmesini temenni ediyoruz.”