YJA STAR: Şehitlerimizin intikamı alınacak

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, Bagok’ta hayatını kaybeden Mardin Eyalet Komutanlığı Üyesi Medya Mawa ve gerilla Akif Brusk'u andı. Açıklamada, ‘şehitlerimiz zafere giden yolumuzu aydınlatıyor’ denildi.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, 30 Eylül’de Mardin’in Bagok bölgesinde hayatını kaybeden Mardin Eyalet Komutanlığı Üyesi Medya Mawa (Emine Kaya) ile gerilla arkadaşı Akif Brusk’e (Mahmut Özdemir) ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Medya Mawa’nın mücadele yaşamını ilişkin değerlendirilmelerin yer aldığı açıklama şöyle:

‘’TC ordusu gerilla güçlerimiz tarafından her gün darbe yerken buna karşı gerillaya yönelik imha konseptini hayata geçirmek için aralıksız operasyonlarını devam ettirmektedir. TC ordusu tüm tekniği ve gücüyle saldırmasına rağmen gerillanın direnişi karşısında sonuç alamamakta ve gerillanın eylemleri karşısında darbe yemekten kendini kurtaramamaktadır. Gerillanın gösterdiği destansı direniş büyük bedelleri getirmekte, büyük kahramanları da yaratmaktadır. Gerillanın gösterdiği direniş PKK militanlığının özgürlüğe bağlılık ve inancının ifadesidir, özgürlük mücadelemizin zafere yakınlaşmasının ifadesidir.

AİLELERİNE BAŞSAĞILIĞI MESAJI

27 Eylül günü Bagok alanına bağlı Badibê Köyü arazisinde düşman ordusu bir operasyon başlatmıştır. Yoğun tekniğin kullanıldığı bu operasyon üç gün boyunca devam etmiştir. Bu operasyon esnasında 30 Eylül günü Medya Mawa ve Akif Brusk yoldaşlar şehit düşmüştür. Medya Mawa ve Akif Brusk yoldaşımızı saygıyla anıyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Onlar şahsında tüm şehitlerimize, intikamlarını alana kadar ve özgürlük mücadelemizi zaferle sonuçlandırana kadar direnişi yükseltme sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

MEDYA MAWA 1992’DE GERİLLAYA KATILDI

Medya Mawa yoldaş 1992 yılında oldukça genç yaşlarda özgürlük saflarına katılmıştır. 26 yıllık mücadelesi boyunca özgür kadın kişiliğini ve PKK militanlık ölçülerini kendi şahsında yaratmıştır.  Medya yoldaş, tüm mücadele yaşamı boyunca hep ön saflarda, savaşın, direnişin en yoğun olduğu yerlerde bulunmayı Önderliğe ve özgürlüğe bağlılık ölçüsü olarak esas almıştır. Medya yoldaş büyük bir fedakarlık, cesaret ve emekle her göreve en önde koşarak, zorluklardan özgürlüğü yaratan PKK militan kişiliğinin sembolü olmuştur. Mücadeleye büyük bir emek ve cesaretle katıldığı gibi yaşamda da özgürlük ölçülerini kendi kişiliğinde oturtmuş bir yoldaşımızdır. Gittiği her yerde yoldaşları içinde sevilen ve büyük tecrübesiyle yoldaşlarına örnek olan Medya arkadaş, aynı zamanda sade yaşam tarzı ve yoldaş sıcaklığıyla tüm arkadaşların kendisiyle bütünleştiği, bir özgür kadın duruşunun ifadesi olmuştur.

MEDYA MAWA BİRÇOK SAHADA MÜCADELE YÜRÜTTÜ

Medya yoldaş gerillacılığa ilk Botan sahasında başlamıştır. Botan gerillacılığı Kürdistan gerillacılığının özüdür. Emeğin, fedakarlığın, cesaretin PKK gerillasıyla yeniden anlam bulduğu yerdir. Medya yoldaş da Botan’da kazandığı gerilla kültürünü tüm mücadele yaşamı boyunca gittiği her yerde yaşatmış ve emeğiyle, cesaretiyle el attığı her işte başarılı olmuş bir yoldaşımızdır. Botan’da kazandığı pratik tecrübe ile 1997 yılında Önderlik sahasına geçen Medya yoldaş, Önderliğin eğitimiyle kendini daha da güçlendirmiştir. Tekrar ülke sahasına döndüğünde Önderlikten aldığı güçle mücadeleye daha büyük bir öncülük misyonuyla katılmayı esas almıştır. 26 yıllık mücadele hayatı boyunca Botan, Dersim, Zagros alanlarında aktif pratik yürütmüştür. Mücadeleye öncülük yaparak, kadın komuta kişiliğinin cesur, fedakar, samimi, ince ruhlu karakterini kendi şahsında somutlaştırmıştır. Medya yoldaş en son Mardin eyaleti YJA STAR komutanlığı görevini yürütmekteydi. Mardin eyaletinde bulunduğu sürece eyaletin çalışmalarını örgütleme, düşmana karşı eylem geliştirmede Medya arkadaşın büyük emeği ve çabası olmuş ve görevini başarıyla yürütmüştür.

AKİF BRUSK

Aynı operasyonda şehit düşen Akif Brusk yoldaşımız da emeğiyle, fedakarlığıyla gerilla yaşamıyla bütünleşmiş bir yoldaşımızdır. Kuzey Kürdistan’da gerillanın büyük fedakarlık, cesaret ve inançla gösterdiği direnişin sembollerinden biri olmuştur. Akif yoldaşın keskin mücadele duruşu, kararlı, iddialı ve inançlı katılımı tüm yoldaşları olarak bizlere örnektir.

Medya ve Akif yoldaşlar mücadele keskinlikleri, yine savaştaki kararlı, iddialı duruşları ile zafere giden yolumuzu aydınlatan şehitler kervanına katılmışlardır. Bizler onların ardılları olarak biliyoruz ki, şehitler çizgisinde büyük bir kararlılıkla mücadeleyi yükseltmek, bizleri zafere taşıyacaktır. Bir kez daha Medya ve Akif yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Anılarına bağlılık, tüm şehitlerimize zafer sözümüzdür.’’