‘Zorbalara karşı barışı savunmaya devam edeceğiz’

Üniversite Öğrencileri, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenleri İstanbul Beyazıt’taki İstanbul Merkez Kampüsü’nün önünde andı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin gururla taşıdıkları barış bayrağının yerde kalmayacağını vurgulayan öğrenciler, zorbalardan ve katliam düzeninin bekçilerinden hesap soracaklarının altını çizdi.

Ankara Katliamı’nın 3. yıldönümünde İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü önünde bir araya gelen Üniversite Öğrencileri, katliamda hayatını kaybeden 103 canı andı. Polis ablukası altında yapılan eylemde öğrenciler karanfiller taşıdı; üzerinde katliamda hayatını kaybeden 103 kişinin resimlerinin yer aldığı, “Katillerden hesabı gençlik soracak” yazılı pankartını açtı. Devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada, hep bir ağızdan, “10 Ekim’i unutma unutturma”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katillerden hesabı gençlik soracak” sloganları atıldı. Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Ezgi Ergin, “3 yıl önce bugün ülke tarihinin en büyük katliamlarından biri yaşandı. 103 arkadaşımızı, kardeşimizi, sıra arkadaşlarımızı kaybettik. Adları Güney’di, Elif’ti, Korkmaz’dı, Şebnem’di, Veysel’di…” diyerek sözlerine başladı.

MAHKEME HEYETİ 3 MAYMUNU OYNUYOR

3 yıldır süren dava sürecinde hiçbir ilerleme kaydedilmediğine dikkat çeken Ergin, güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri katilleri tanıdığı ortaya çıkmasına rağmen; mahkeme heyetinin delillerin üzerine gitmediğini, hepsinin üç maymunu oynadığını vurguladı. Gençliğin geleceği savaş ve katliam politikalarıyla zapturapt altına alınmak istendiğini belirten Ergin, ezilen ve sömürülen yığınların mücadelesini bastırmak, barış isteyenleri susturmak, gençliği savaş politikalarına yedeklemek isteyen bu zihniyete izin vermeyeceklerini kaydetti.

BARIŞ BAYRAĞI YERDE KALMAYACAK!

“Egemenler ne yaparsa yapsın bizler, 10 Ekim katliamında ölen arkadaşlarımızı, yakınlarımızı unutmayacağız” diyen Ergin, şunları kaydetti: “Onların gururla taşıdıkları barış bayrakları, demokrasi talepleri, özgürlük istekleri yerde kalmayacak. Zorbalara, katliam düzeninin bekçilerine buradan bir kez daha söylüyoruz; Hesabını soracağız, 103 insanın katledilmesini fırsata çevirenlerden de ülkeyi çetelerin cirit attığı bir coğrafya haline getirenlerden de eli kanlı çetelerden de hesap soracağız. Barış istemeye devam edeceğiz, ülkede ve bölgede halkların kardeşçe yaşayacağı bir düzen kurma mücadelesine devam edeceğiz. 10 Ekim’i, Suruç’u işçilere emekçilere, ezilen halklara dönük gerçekleştirilen katliamları unutmuyoruz, katilleri tanıyoruz, affetmeyeceğiz.”

Basın açıklaması ardından "Gündoğdu Marşı’nın seslendiren öğrenciler, “Onların Saray’ları ve polisleri bizi mücadelemizden geri adım attırmayacak. Biz kazanacağız; mutlaka kazanacağız” mesajını verdi.