Zürih’te şehit anması

Haziran 2016’da işgalci Türk ordusunun hava saldırısı sonucu Kandil’de şehit düşen Adil Sünger (Lecwan Munzur) ve Ruhat Tabak (Çektar Botan) için İsviçre’nin Zürih kentinde anma düzenlendi.

Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) ve Şehit Aile Komisyonu’nun organize ettiği anma Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezinde yapıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Anmada TCŞ aktivisti Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yazılan “Seroke min” şiirini okudu, daha sonra ise sinevizyon gösterimi yapıldı.

Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) adına yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kemal Pir şehit düştüğünde söylemiş olduğu sözü hatırlatarak “Biz ancak mücadeleyi yükselterek şehitlerimizin mirasını sahiplenip onlara layık olabiliriz” denildi.

Şehit anası İsmihan ana da konuşmasında şunları söyledi: “Şehitler yolumuza ışıktır ve şehitler bu mücadele de ölüme yoldaş olmuştur. Geleceğimize ışık tutan şehitlerimiz ile gurur duyuyor ve onların mücadelesi önünde saygıyla eğiyoruz.”

TCS aktivisti ile şehitlerin mücadele arkadaşları tarafından şehitlerin mücadele yaşamlarına yönelik konuşmalar sonrası anma “Şehid namırın”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları ile bitirildi.