72 yaşındaki Dinler: Asıl onlar terörist!

Emniyete götürülen 72 yaşındaki Fatma Dinler, polislerin diğer polislere "Bakın, size bir terörist getirdik" dediğini aktardı. Şeker, tansiyon ve kalp hastası olan Dinler'e su-yemek verilmedi.

Mardin'in Derik ilçesinde 24 Haziran’da oy kullanmaya giderken hakkında kesinleşmiş hapis ve para cezası olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanan Fatma Dinler (72), para cezasının ödenmesinin ardından önceki gün serbest bırakıldı. Dinler, kendisine tebliğ edilmeyen cezalara karşı hâkimin "Bu saate kadar kendini saklıyormuşsun" dediğini belirtti.

YEMEK VE SU VERİLMEDEN TUTULDU

Dinler,  kendisi için 'Para cezasını getirirlerse bırakın, getirmezlerse zindana atın’ dediklerini aktararak, "O şekilde gün boyunca su içmeden, yemek yemeden Diyarbakır'a gittim. Akşam Diyarbakır'a vardığımda ise polisler araçtan inip diğer polislere 'Bakın, size bir terörist getirdik' dediler. O gün nezarethanede kaldım. Sabahtan akşama kadar ne su, ne de yemek verilmedi. Şeker, tansiyon ve kalp hastasıyım" diye konuştu.

'ASIL ONLAR TERÖRİST'

Para cezasının ödenmesiyle serbest bırakılan Fatma Dinler, şu mesajları verdi: "Onlar biz annelerden korkuyor. Biz ‘terörist’ değiliz. Bunları yaparak bizi korkutamazlar; onlar bizden korkuyor. Bir slogan atıyorum diye bana ‘terörist’ diyorlar. Ne ben ne de tutuklanan diğer anneler yanlış bir şey yapmadı. Cezam olduğunu bilseydim dahi gidip yine oyumu kullanırdım. ‘Terörist’ olan ben değilim, bu yaşta bana bunları yaşatanlardır."