8 Mart etkinliklerinde Efrîn direnişi selamlandı

Almanya’nın Düsseldorf, Giessen ve Fransa’nın Marsilya kentlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle alanlara çıkan kadınlar Efrîn direnişini selamladı.

Almanya’nın Giessen ve Fransa’nın Marsilya kentlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlendi.

GIESSEN

Giessen’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir yürüyüş ve miting düzenlendi. Berçem Kadın Meclisi, Internatıonalittische Bundnis, ARAG, Eritreische frauen ve DKP (Demokratik Komünist Partisi) tarafından organize edilen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Saat 13.30’da başlayan yürüyüş başladığı Kirchplatz’a kadar sürdü. Yürüyüşten sonra etkinlik halaylarla sona erdi.

DÜSSELDORF

Düsseldorf'da başta Alman, Türkiyeli ve Kürdistanlı olmak üzere bir çok kadın örgütü bir araya gelerek 8 Mart yürüyüşü düzenledi. Merkez tren istasyonunda başlayan yürüyüşte Efrîn'le dayanışma mesajları verildi. Yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşün ardındın kadınlar Altstadt’a gelerek, burada bir miting düzenledi. Efrîn’de yaşamını yitiren YPJ’li kadınların fotoğrafları ile Efrîn ile dayanışma pankartlarının taşındığı eylemde sık sık “Bijî berxwedana Efrînê”, “Katil Erdoğan” ve “Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma” sloganları atıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda, Dünyada kadınların içerisinde bulunduğu eşitsizlik koşullarına dikkat çekilerek, YPJ öncülüğünde Rojava’da yapılan kadın devriminin kurtuluş olduğu vurgulandı. Eylemde Almanya’nın Türkiye’ye silah satışı da protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya kentinde Arin Mirkan Kadın Meclisi, 8 Mart vesilesiyle bir yürüyüş düzenledi. Canabière Meydanı'nda toplanan kadınlar 14:30'da yürüyüşe geçti. Efrîn direnişinin selamlandığı yürüyüşte, "Efrîn'i savunmak kadın devrimini savunmaktır", "Özgürlüğümüzün garantisi özsavunmamızdır", "Yasasın örgütlü mücadelemiz" ve "Kadın şiddetine son'' pankartları taşındı. Sık sık, "Jin jiyan azadî", "Her yer Efrîn, her yer direniş", "Efrîn yalnız değildir'' sloganlarının atıldığı etkinlikte bildiri dağıtıldı. Yürüyüş sonrası yapılan mitingde, Arin Mirkan Kadın Meclisi adına Sevgi Yavaş ve Dünya Kadın Yürüyüşü temsilcisi birer konuşma yaptı. Etkinlik Kürtçe çalınan müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.